Rondleiding fitness

In de ochtend sporten? 5 reden om het wel te doen!

Hoewel iets lan​ger snoozen aantrekkelijker klinkt, kun je maar beter meteen je bed uitstappen voor een goede work-out. Sporten in de ochtend is namelijk fantastisch, en wel hierom.

Het is nog lekker rustig
Terwijl jij je eerste squats doet, ligt half Nederland nog op één oor. In de morgen staan er geen wachtrijen bij de apparaten. Je hebt alle ruimte om jouw lunges en sit-ups netjes uit te voeren. En geen geduw en getrek bij de fijnste crosstrainers. Heerlijk!

Je zet een goede toon voor de rest van de dag
Door de dag gezond te beginnen, heb je de rest van de dag minder moeite je gezonde levensstijl vol te houden. Je voelt je na je work-out zo goed, dat de kans klein is dat je zwicht voor donuts, muffins of warme chocomelk met extra slagroom. Ook komt er bij het sporten het stofje endorfine vrij. Dit stofje zorgt ervoor dat jij je gelukkig voelt. Door in de ochtend te sporten heb je de hele dag een goed humeur.

Je kunt je beter concentreren
Wist je dat je na een goede work-out alerter bent dan daarvoor? Door te sporten stimuleer je je bloedsomloop. Hierdoor komt er meer zuurstofrijk bloed in je hersenen. Dat is precies de energie die je nodig hebt om je beter te kunnen concentreren en te focussen. Hartstikke belangrijk voor een productieve werk- of studiedag.

Je slaapt beter
Als je sport komt er veel adrenaline vrij. Dat stofje maakt je actief en zorgt ervoor dat je niet meteen in slaap valt. Avondsporters kunnen daarom nogal eens moeite hebben met in slaap komen. Sport jij terwijl de zon opkomt, dan heb je daar geen last van. Je slaapt langer en dieper en dus beter.

Je hebt ’s avonds vrij
Ongelofelijk, al die vrije tijd in de avond! Door ’s ochtends te sporten houd je ’s avonds minstens een uur aan tijd over. Die kun je weer gebruiken door je favoriete serie te kijken, of een extra gezonde maaltijd te koken. Win-win!

Kortom: sporten in de ochtend kent alleen maar voordelen! Of je nu zelfstandig wilt trainen of een groepsles volgen, het kan allemaal in de ochtend. Welke vroege vogel gaan we zien bij ons op de club?

Vraag hier je try-out aan!

Ben je op zoek naar een health club waar je je thuis voelt, waar je nog echt persoonlijke aandacht krijgt en waar je je doelen behaalt? Maak dan gebruik van onze try-out. Voor slechts € 10,- kun je kennismaken met onze faciliteiten, medewerkers en werkwijze.

Plan via onderstaand contactformulier jouw try-out in en ervaar ons zelf.

    Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.