Boksen

6 redenen waarom je dit jaar moet beginnen met boksen

Bij boksen denk je vaak aan een agressieve vechtsport waar je een blauw ook aan overhoudt, maar niets is minder waar. Ook al staat boksen (nog) bekend als echte mannensport, zijn het niet alleen maar afgetrainde mannen die de sport doen. Ook vrouwen zien we de laatste jaren steeds vaker boksen en dat is niet zo gek. Boksen is namelijk veel meer dan het gevecht alleen. Waarom je boksen dit jaar echt een keer moet proberen? Wij zetten een aantal redenen voor je op een rij.

Je verbrandt veel calorieën
Boksen is een goed voorbeeld van een HIIT training (High Intensity Interval Training). Dat betekent in een korte tijd zeer intensief sporten en verschillende oefeningen afwisselen met actieve rustperiodes. Behoorlijk intensief dus. Tijdens een work-out van 45 minuten verbrand je tussen de 600 en 800 calorieën!

Het zorgt voor een strak figuur
Boksen is super voor je figuur. Springen, stoten, blokken, wegduiken… ideaal om de spieren in heel je lichaam te versterken. Boksen is de perfecte combinatie van cardio- en krachttraining in één.

Maak een einde aan je stress
Niks is zo lekker om na een drukke werkdag jezelf helemaal uit te leven tijdens een bokstraining. Zet je verstand op ‘0’ en gaan! Focus je op iets totaal anders dan hetgeen waar je je druk over maakt of gestrest over bent. Bij boksen komt er endorfine vrij, en door dit stofje voel je je achteraf weer lekker vrolijk.

Het is goed voor je zelfvertrouwen
Boksen geeft een boost aan je zelfvertrouwen. Je oefent met gevechtssituaties, leert je grenzen kennen en ontdekt waartoe je lichaam in staat is. Boksen geeft je controle over je eigen lichaam waardoor je weet wat je moet doen áls er iets gebeurt.

Boksen geeft je meer energie
Plof je na een lange werkdag het liefst op de bank met een filmpje? Dan ben je vast niet de enige. Maar ook om dit futloze gevoel tegen te gaan is boksen het perfecte middel. Je lichaam wordt tijdens boksen tot het uiterste gedreven en maximaal uitgedaagd. Het gevolg hiervan is dat je bloedsomloop wordt gestimuleerd en zuurstof naar je hersenen gaat wat weer zorgt voor meer informatie. Dus ligt er nog werk op je te wachten? Ga boksen, je zult zien dat je daarna een stuk productiever bent!

Goed voor je sociale vaardigheden
Boksen bestaat uit veel oefeningen die je gezamenlijk moet uitvoeren. Je wordt dus als het ware gedwongen om samen met anderen te werken aan nieuwe technieken en vaardigheden. Ben je wat verlegen van jezelf, dan gaat boksen ervoor zorgen dat je in het dagelijks leven eerder op onbekende mensen af durft te stappen.

Wanneer is jouw eerste Boxing work-out?
Ben je al overtuigd dat je echt een keer moet komen boksen? In Breda, Oosterhout en Raamsdonksveer bieden we verschillende boxing groepslessen aan. Check het rooster van je club en doe mee!

Gratis Club Tour Arendse

Tags