Arendse Health Food: Aardappelsalade met sperziebonen en tonijn

Rubriek Arendse Health Food

Deze week in Arendse Health Food: aardappelsalade met sperzieboontjes en tonijn! Een heerlijk frisse maaltijdsalade, afgemaakt met een gekookt eitje. Binnen 30 minuten zet je dit hoofdgerecht op tafel.

Wat heb je nodig?
Recept is voor 2 personen.

  • 500 gram krielaardappeltjes
  • 2 eieren
  • 300 gram sperziebonen
  • 2 el halfvolle yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • Azijn
  • Peper
  • 1 bosuitje
  • 1 rode paprika
  • 1 blikje tonijnstukken in water
  • slabladen

Zo maak je het klaar

1. Was de krielaardappeltjes en kook ze in weinig water in 8-10 minuten gaar.
2. Kook de eieren hard.
3. Maak de sperziebonen schoon en breek deze in drieën. Kook de sperziebonen in 10 minuten gaar.
4. Maak een dressing van de yoghurt, de olijfolie, wat azijn en peper.
5. Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
6. Pel de eieren en snijd ze in parten.
7. Giet de gare krieltjes en sperziebonen af en meng de dressing en de bosui erdoor.
8. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
9. Laat de tonijn uitlekken.
10. Meng de paprika en de vis door de salade.
11. Leg wat gewassen slabladen op een schaal en schep de salade en de parten ei erop.

Eet smakelijk!

Diëtetiek

Wil jij jouw leefstijl graag veranderen? Onze diëtisten kunnen je hierbij helpen! De begeleiding hiervan vraagt niet alleen om advies op het gebied van voeding en bewegen, maar vooral om leefstijlbegeleiding.

    Ben je lid bij ons?

    JaNee

    Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

    Tags