
Arendse Health Food: aardappelspiesen met gegrilde courgette en ei
Rubriek Arendse Health Food
Deze week in de rubriek Arendse Health Food: aardappelspiesjes met gegrilde courgettes en ei. Binnen een half uurtje heb je deze lekkere aardappelspiesen op tafel. Lekker met een zelfgemaakt sausje van yoghurt en verse kruiden.
Wat heb je nodig?
- 6 aardappelen
- 4 eieren
- 2 courgettes (500 gram totaal)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- Peper
- 2 takjes peterselie
- 2 takjes selderij
- 5 eetlepels halfvolle yoghurt
- Rozemarijn
Zo maak je het klaar
1. Boen de aardappelen onder de kraan goed schoon.
2. Kook de aardappelen met de eieren voor 10 minuten.
3. Was de courgettes en schaaf ze in dunne repen. Druppel er wat olie over.
4. Laat de groente in een grillpan in 5 minuten gaar roosteren.
5. Pers het teentje knoflook boven de courgette en meng dit met wat peper door de groente. Laat afkoelen.
6. Snijd de aardappelen in parten. Steek ze aan spiesen en bestrijk ze met wat olie.
7. Rooster de aardappelen in de grillpan in ca. 10 minuten verder gaar en goudgeel. Keer ze regelmatig om.
8. Was de peterselie en de selderij en knip de blaadjes klein.
9. Maak een sausje van de yoghurt, peterselie, selderij en peper.
10. Pel de eieren en snijd ze in parten.
11. Strooi wat rozemarijn over de aardappelen en serveer met het sausje, de eieren en courgette.
Eet smakelijk!