Breda in Beweging leefstijlcursus

Afvallen is niet afzien!

December 2017, de chocoladeletters en de pepernoten zijn net op en het kerstmenu zijn we aan het bespreken. Veel lekkernijen passeren de revue… we zetten nog een kopje thee en nemen er nog wat lekkers bij. We weten dat het verkeerd is en dat de kilo’s er zo aanvliegen terwijl we ze liever kwijt zouden raken.

We hebben beiden al verschillende diëten geprobeerd en de ene was succesvoller dan de andere. En ja, we weten ook dat bewegen erbij hoort. We lopen regelmatig een blokje om, soms ook echt een grote afstand. Maar telkens gaat dit weer gepaard met een beloning. Een lekkere lunch tussendoor, uit eten om het af te sluiten of een cappuccino met een gebakje. Kan best want we lopen het er toch weer af. Nee, we weten ook wel dat het niet zo werkt.

Toen openden we op een dag Facebook: Arendse health club, Nederland in Beweging. Sporten, groepslessen en begeleiding van een voedingscoach. We hebben ons er even in verdiept en vervolgens ingeschreven. Dit was misschien wel wat we zochten. Het is in ieder geval een stok achter de deur die we nodig hebben, want wie wil zich nu niet aan de gemaakte afspraken houden? Wij in ieder geval wel.

1 keer per week een vaste groepsles, ervaringen uitwisselen en daarna een half uurtje gezamenlijk sporten. Daarnaast kun je onbeperkt gaan sporten, groepslessen volgen en vrij zwemmen. Wij hebben hier dan ook echt gebruik van gemaakt. We hebben veel groepslessen gevolgd om te ontdekken wat we nu leuk vinden en meestal 2 keer per week ‘ons rondje’ gemaakt in de fitnessruimte. De hulp van de voedingscoach was ook erg fijn. We bespraken dan de tops en flops, waar we tegenaan liepen en wat we eventueel anders konden doen of eten/drinken.

Nederland in Beweging heeft ons vooral bewust gemaakt van wat we willen en kunnen. We genoten echt van het sporten en hebben geen een keer opgegeven toen we eenmaal bezig waren. We hebben ook geleerd dat je beter wat minder kunt doen, en het dan leuk en makkelijk in je dagelijks beslommeringen in kunt plannen, dan heel veel willen en dan na 2 keer de moed verliezen.

Je mag ook best een keer uit eten, als je daarna maar weer in je ritme komt van opletten en bewegen. Het was fijn om samen één doel te hebben en elkaar te steunen. Dit ging verder dan alleen het samen sporten. Zo hadden we een groepsapp waar we even lekker konden klagen of tips met elkaar uitwisselden.

Afvallen is niet afzien! Het is alles bij elkaar, bewust met voeding bezig zijn, bewegen, maar vooral genieten. En dat laatste hebben we zeker gedaan. Het was een erg gezellige tijd bij Arendse Breda en we gaan nu lekker met minder kilo’s de zomer in.

Bedankt Nikkie, Pim, Anna en de andere collega’s van Arendse!

Wij nemen nog een theetje (en laten het koekje liggen).

Groetjes, Nancy en Nancy