asperges met krieltjes en ei

Arendse Health Food: Aspergesalade met krieltjes en ei!

Rubriek Arendse Health Food

Deze week in de rubriek Arendse Health Food: Aspergesalade met krieltjes en ei! Een lekker en makkelijk recept wat je binnen 30 minuten op tafel hebt staan.

Wat heb je nodig?

  • 500 gram groene asperges
  • 500 gram krieltjes
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel geschaafde amandelen
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt
  • Azijn
  • Peper
  • 3 takjes peterselie

Zo maak je het klaar

1. Was de asperges en snijd een stukje van de houtige onderkant. Snijd de asperges in stukken.
2. Kook de onderste stukken 4 minuten in een bodempje water. Doe de stukken met de kopjes erbij en kook in nog 2 minuten verder gaar.
3. Kook de krieltjes in weinig water met een deksel op de pan in ca. 5 minuten gaar.
4. Kook de eieren hard.
5. Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
6. Bak de krieltjes in de hete margarine aan alle kanten goudgeel.
7. Pel de eieren. Hak 2 eieren in stukjes en snijd de andere eieren in parten.
8. Maak van het gehakte ei met de yoghurt, wat azijn en wat peper een saus.
9. Was de peterselie en knip het klein. Meng dit door de saus.
10. Meng de saus door de afgekoelde asperges en strooi de amandelen erover.
11. Doe er de krieltjes en de parten ei erbij.

Eet smakelijk!

Diëtetiek

Wil jij jouw leefstijl graag veranderen? Onze diëtisten kunnen je hierbij helpen! De begeleiding hiervan vraagt niet alleen om advies op het gebied van voeding en bewegen, maar vooral om leefstijlbegeleiding.

    Ben je lid bij ons?

    JaNee

    Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

    Tags