Arendse Health Food: Citroenrijst met gegrilde zalm!

Rubriek Arendse Health Food

Tijdens de zomervakantie blijven we graag in shape, dus een gezonde maaltijd mag dan niet ontbreken. Deze week in de rubriek Arendse Health Food: Citroenrijst met gegrilde zalm.

Zin in een frisse zomerse maaltijd? Deze week hebben we in de aanbieding: gegrilde zalm met gebakken zilvervliesrijst. Een maaltijd die makkelijk en snel te maken is, ideaal dus! Het gerecht bevat maar 6 ingrediënten en is lekker en gezond. Wat wil je nog meer? Mocht BBQ weer zijn dan kun je de zalm ook lekker op de grill bereiden.

Wat heb je nodig?

 • 100 gram zilvervliesrijst
 • 1 citroen
 • 2 zalmmoten
 • 1 halve komkommer
 • 3 tomaten
 • 1 rode ui

Zo maak je het klaar

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Rasp de citroen en pers het sap eruit.
3. Verhit een grillpan en bestrijk de zalmmoten met de helft van het citroensap, olie, peper en zout.
4. Grill de zalmmoten zo’n 8 minuten in de grillpan. Keer halverwege om.
5. Snijd ondertussen de komkommer in vieren, de tomaat in blokjes en de rode ui fijn.
6. Meng de komkommer, tomaat en de helft van de rode ui met de rest van het citroensap en roer dit goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
7. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de rest van de ui even kort aan. Voeg vervolgens de rijst en de citroensap toe en bak dit zo’n 5 minuten mee.
8. Serveer de rijst met de gegrilde zalm en de frisse salade on top!

Eet smakelijk!

Diëtetiek

Wil jij jouw leefstijl graag veranderen? Onze diëtisten kunnen je hierbij helpen! De begeleiding hiervan vraagt niet alleen om advies op het gebied van voeding en bewegen, maar vooral om leefstijlbegeleiding.

  Ben je lid bij ons?

  JaNee

  Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

  Tags