Arendse Health Food: Winterse groentesoep

Rubriek Arendse Health Food

Rode bieten zijn ook zo’n typische wintergroente, met een beetje een aardse smaak. We combineren ze in dit recept voor een stevige groentesoep met winterpeen, flespompoen en bloemkool. De sinasappel voegt wat zoetigheid toe en de Parmezaanse kaas een zoutje. Dat wordt smullen!

Wat heb je nodig?

  • 1/2 flespompoen
  • 3 winterpenen
  • 500 gram bloemkool
  • 1 ui
  • 350 gram rode biet
  • 10 gram peterselie
  • 2 el olijfolie
  • 2 perssinaasappels
  • 1 liter water
  • 20 gram bouillonpoeder
  • Peper
  • 20 gram Parmezaanse kaas

Zo maak je het klaar

1. Snijd de flespompoen in blokjes (je hoeft hem niet te schillen), de winterpeen in plakjes, de bloemkool in kleine roosjes en was de groente goed.
2. Snipper de ui, schil de rode bieten en snijd ze in blokjes.
3. Snijd de peterselie fijn.
4. Fruit de ui met de olijfolie in een soeppan en voeg daarna de pompoen, peen en bieten toe. Bak dit 5 minuten.
5. Pers ondertussen de sinaasappel uit.
6. Voeg bloemkool, de sinaasappel, een liter water, de bouillonpoeder en wat peper toe. Breng dit aan de kook.
7. Kook de groentes in 20-25 minuten gaar.
8. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas.
9. Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer, serveer met de geraspte Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Diëtetiek

Wil jij jouw leefstijl graag veranderen? Onze diëtisten kunnen je hierbij helpen! De begeleiding hiervan vraagt niet alleen om advies op het gebied van voeding en bewegen, maar vooral om leefstijlbegeleiding.

    Ben je lid bij ons?

    JaNee

    Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

    Tags