yoghurt appel cake recept

Arendse Health Food: Yoghurt appel cake

Rubriek Arendse Health Food

Met koudere dagen (zeker als het regent of buiten guur is) is het heerlijk om lekker iets te bakken. Deze yoghurt appel cake is daar perfect voor. Je huis gaat herlijk geuren. Houtkachel aan, een kopje chai thee erbij en smullen maar.

Wat heb je nodig?

  • 200 gram volkoren speltmeel
  • 1 el bakpoeder
  • 1 snuf zeezout
  • 2 bananen
  • 3 eieren
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 80 ml olijfolie
  • 1 appel (bijvoorbeeld Jona Gold)

Zo maak je het klaar

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Meng het speltmeel, bakpoeder en zeezout in een kom.
3. Prak het vruchtvlees van de bananen tot moes en voeg de eieren, olijfolie en Griekse yoghurt toe.
4. Giet dit in een grote kom en mix met een mixer tot een beslag.
5. Vet een flexibele cakevorm in met boter of olie en giet het beslag in de vorm.
6. Schil de appel, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis.
7. Snijd de appelparten in plakjes en leg deze op het beslag.
8. Bak de de cake 60-70 minuten gaar in de oven, leg eventueel de laatste 10 minuten aluminiumfolie op de cake zodat de bovenkant niet te donker wordt.
9. Laat de cake even afkoelen en vervolgens voorzichtig uit de bakvorm glijden.

Eet smakelijk!

Diëtetiek

Wil jij jouw leefstijl graag veranderen? Onze diëtisten kunnen je hierbij helpen! De begeleiding hiervan vraagt niet alleen om advies op het gebied van voeding en bewegen, maar vooral om leefstijlbegeleiding.

    Ben je lid bij ons?

    JaNee

    Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

    Tags