Babyzwemmen

Beste ouder ooit worden? Start met babyzwemmen!

Babyzwemmen is bedoeld voor de hele kleintjes. Door de hoge watertemperatuur (32 graden) en de aanwezigheid van papa en mama voelt een kind zich goed, prettig en ontspannen. Aan het echte ‘leren zwemmen’ zijn ze nog niet toe. Maar toch, ter voorbereiding op dat zwemmen is al veel mogelijk…

Wat is babyzwemmen?
Met babyzwemmen worden de kleintjes stap voor stap door middel van oefeningen en spelletjes vertrouwd gemaakt met het water. Want in het water zijn is één, er vrij mee om kunnen gaan is iets heel anders. Liedjes zingen, spetteren en spatteren, kopje onder en kijken onder het water hoort er allemaal bij. Allemaal essentiële vaardigheden die vooraf gaan aan het zwem-ABC en een unieke ervaring zijn voor je kind én jezelf.

Wanneer kun je beginnen?
Al je kind 6 tot 8 weken oud is kun je al starten met babyzwemmen. Sommige ouders denken dat dit erg vroeg is, maar er zijn genoeg redenen om al vroeg te starten. De belangrijkste reden is de positieve invloed op de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van het kind. De gewichtsloosheid en weerstand van het water zorgen voor unieke impulsen die de motorische vaardigheden op bijzondere wijze stimuleren.

Nog een reden om te starten met babyzwemmen is het samenspel tussen ouders en het kind. Samen zwemmen is een van de beste manieren om een sterke relatie op te bouwen tussen jezelf en je kind. Maar het blijft natuurlijk niet alleen bij pret maken. Zo sta je er bijvoorbeeld van te kijken snel kinderen aan het water wennen en zichzelf al in sommige ‘noodsituaties’ kunnen redden.

Guppy certificaten halen
Elke week lekker met je kleine naar het zwembad, goed oefenen en zelfs certificaten halen. Eerst voor Guppy 1, dan voor Guppy 2 en daarna voor Guppy 3. Voor elk Guppy Certificaat moet worden voldaan aan een serie proefjes. Zodra dat lukt, komt het ook zwart op wit te staan en krijgt je kleintje een Guppy Certificaat.

Kennismaken met Babyzwemmen?
Hebben we je interesse gewekt om eens een keertje mee te komen doen met babyzwemmen in Raamsdonksveer of Breda? Meld jezelf dan aan voor een gratis proefles.

Klik hier voor een proefles>>