bloemkoolnasi met ei

Arendse Health Food: Bloemkoolnasi met gebakken eitje

Rubriek Arendse Health Food

Deze week in de rubriek Arendse Health Food: Bloemkoolnasi met een gebakken eitje. Een lekker gezond recept wat gluten- en lactosevrij is. Binnen 20 minuten heb je het op tafel staan.

Wat heb je nodig?

  • 2 eetlepels milde olijfolie
  • 300 gram kipgehakt naturel
  • 1 eetlepel Oosterse kipkruiden
  • 1 knoflook teen
  • 1 rode peper
  • 350 gram boerensoepgroente
  • 800 gram bloemkoolrijst
  • 4 middelgrote eieren

Zo maak je het klaar

1. Verhit de olie in een wok en bak het kipgehakt in 8 minuten krokant. Voeg na 6 minuten de oosterse kruiden toe en bak deze mee.
2. Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Snijd vervolgens het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mes de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Voeg daarna de gember, knoflook en rode peper toe aan het gehakt en roerbak 1 minuut mee. Doe de soepgroenten erbij en roerbak nog 3 minuten. Voeg als laatste de bloemkoolrijst toe en roerbak deze nog 3 minuten mee.
3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de eieren. Serveer de nasi met de eieren erop.

Eet smakelijk!

Diëtetiek

Wil jij jouw leefstijl graag veranderen? Onze diëtisten kunnen je hierbij helpen! De begeleiding hiervan vraagt niet alleen om advies op het gebied van voeding en bewegen, maar vooral om leefstijlbegeleiding.

    Ben je lid bij ons?

    JaNee

    Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

    Tags