boerenkool

Arendse Health Food: Boerenkool met rijst!

Rubriek Arendse Health Food

Deze week in Arendse Health food: boerenkool met rijst! We kiezen er deze week voor om de klassieke aardappel te vervangen door rijst in combinatie met champignons, boerenkool en amandelen.

Wat heb je nodig?
Recept is voor 4 personen.

  • 2 middelgrote ui
  • 2 tenenknoflook
  • 400 gram kastanjechampignon
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl tijm
  • 300 gram basmatirijst
  • 150 gram boerenkool
  • 1 groentebouillontablet
  • 750 ml water
  • 50 gram ongebrande amandelen

Zo maak je het klaar

Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes. Verhit vervolgens de olie in een hapjespan en bak de ui, knoflook, champignons en tijm 5 minuten op middelhoog vuur.

Voeg de rijst, boerenkool en het water toe, verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur met de deksel op de pan in 15 min. garen. Roer het geheel regelmatig.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen in 4 minuten goudbruin. Laat het vervolgens afkoelen op een bord en hak de amandelen fijn.

Bestrooi de rijstschotel met de fijngehakte amandelen en breng op smaak met peper.

Eet smakelijk!

Diëtetiek

Wil jij jouw leefstijl graag veranderen? Onze diëtisten kunnen je hierbij helpen! De begeleiding hiervan vraagt niet alleen om advies op het gebied van voeding en bewegen, maar vooral om leefstijlbegeleiding.

    Ben je lid bij ons?

    JaNee

    Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

    Tags