
Arendse Health Food: volkorenscouscoussalade met radijs en vegan tartaar
Rubriek Arendse Health Food
Deze week in Arendse Health Food: volkorencouscoussalade met radijs en vegan tartaar! Een gezonde couscoussalade met radijsjes, komkommer, bosui en een zelfgemaakte yoghurtsaus! Dit hoofdgerecht voor vier personen is lekker fris én gezond!
Wat heb je nodig?
Recept is voor 4 personen.
- 300 g biologische volkorencouscous
- 200 g radijs
- 3 bosuitjes
- 1 komkommer
- 10 g verse munt
- 10 g verse dille
- 1 tl komijnzaad
- 1 teen knoflook
- 150 g Griekse yoghurt 0%
- 2 el milde olijfolie
- Peper en zout
- 4 vegan tartaar
Zo maak je het klaar
1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Snijd de radijs in kwarten, de bosui in dunne ringetjes en de komkommer in blokjes van een halve cm.
3. Snijd de muntblaadjes en dille fijn. Rooster het komijnzaad in een koekenpan zonder olie of boter 4 min. op laag vuur. Maal fijn in de vijzel (heb je geen vijzel? Gebruik dan gemalen komijnzaad).
4. Pers een kleine teen knoflook boven de yoghurt boven de yoghurt en meng de komijn en versgemalen zwarte peper erdoor.
5. Verhit de olie in een koekenpan en bak de vegan tartaar 8 min. Keer halverwege om en bestrooi met peper.
6. Roer de couscous los met een vork en meng met de rest van de olie. Meng vervolgens de verse kruiden, komkommer, radijs en bosui erdoor.
7. Serveer met de yoghurtsaus.
Eet smakelijk!