CrossFit | CrossFit Box | CrossFit Breda

CrossFit

CrossFit combineert het beste uit de gymnastiek, gewichtheffen en de atletiek, vaak zelfs binnen één work-out. Er komt geen fitnessapparaat aan te pas en er wordt veelal gebruik gemaakt van functionele bewegingen waarbij het hele lichaam betrokken wordt: tillen, gooien, duwen, trekken, klimmen, springen en rennen.

De oefeningen lijken willekeurig maar door het uitgekiende programma zijn ze dat zeker niet. Wel zijn ze vaak kort en intensief wat zorgt voor verbluffende resultaten.

Een kijkje in onze CrossFit box:

CrossFit kenmerkt zich doordat het zich niet richt op één specifiek onderdeel van fitness. CrossFit streeft ernaar om de 10 fysieke vaardigheden van het lichaam te trainen, ook wel de 10 domeinen van fitness genoemd. Dit uitgangspunt vormt de basis voor de technieken en de gevarieerdheid in WOD’s, die CrossFit typeren. De volgende 10 fysieke vaardigheden worden onderscheiden:

1.    Uithoudingsvermogen
2.    Doorzettingsvermogen
3.    Kracht
4.    Flexibiliteit
5.    Kracht
6.    Snelheid
7.    Coördinatie
8.    Behendigheid
9.    Balans
10.   Nauwkeurigheid

CrossFit kun je volgen bij de CrossFit Climbers Cabin in Breda: een initiatief van Arendse Group. Meer informatie hierover vind je op www.crossfitclimberscabin.nl. Je kunt hier ook meteen een proefles aanvragen.