Leefstijlcursus Nederland in Beweging

Die overtollige kilo’s verdwijnen niet vanzelf…

Al een paar maanden was ik niet tevreden met mijn gewicht. Na het overlijden van mijn moeder, en daarna stoppen met roken, ben ik ruim 10 kilo aangekomen in een jaar tijd. Koekjes, chips en andere ongezonde dingen gingen gewoon in de boodschappenkar. Het resultaat hiervan: van een BMI van 26,9 naar een BMI van 30,5.

Na veel piekeren en niet gelukkig zijn met mijn gewicht, zag ik toevallig een Facebook bericht voorbij komen van Arendse health club over de leefstijlcursus ‘Nederland in Beweging‘. Ik heb er niet lang over nagedacht en gewoon een telefoontje gepleegd om een afspraak te maken. Na de afspraak kreeg ik te horen dat ik mocht starten in de lichting van april. Ik was blij, maar ik moest wel weer even de knop omdraaien en gezond en fit gaan denken.

Met de begeleiding van de diëtiste en de coaches Jorik, Robin en Sam moest het haast wel goedkomen. Ze zeiden ook dat ik er zelf hard voor zou moeten werken, gezond eten en veel bewegen. Die overtollige kilo’s verdwijnen namelijk niet vanzelf…

Toen kwam het eerste resultaat: na 2 weken was ik 1,5 kilo afgevallen en had ik 2,6% vetmassa verloren! Daarbij had ik 1,2% spiermassa opgebouwd. Een goede eerste meting die mij de motivatie gaf om door te zetten. Goed om te zien dat het harde werken niet voor niks was geweest.

Ik ben bijna iedere dag aan het fitnessen of een groepsles aan het volgen. Vooral het functioneel trainen vind ik erg leuk en de lessen Functional Core en Functional Cross op zondagochtend zijn dan ook echt mijn favoriet geworden. Op dit moment probeer ik zoveel mogelijk te variëren en verschillende lessen te volgen. Zo heb ik laatst meegedaan met Pink Boxing. Dit is ook echt een aanrader voor als je flink wilt zweten!

De begeleiding tijdens het traject is erg fijn, maar je moet er zelf ook veel voor doen. Ik ben ondertussen zo fanatiek bezig dat ik zeker 5 of 6 keer per week ga sporten. Naast het vaste moment met de ‘Nederland in Beweging groep’ op maandag, lukt het me prima om mezelf te motiveren om op de andere momenten te gaan sporten. Nederland in Beweging is echt een aanrader voor iedereen die weer gezond en fit wilt worden!

Groetjes, Mixsi