Verandering van leefstijlgewoontes

De kunst van afvallen ligt in een verandering van leefgewoontes, een andere leefstijl. De begeleiding hiervan vraagt niet alleen om advies op het gebied van voeding en bewegen maar vooral om leefstijlbegeleiding. Onze diëtisten stimuleren je dan ook om actief aan de slag te gaan met het veranderen van je leefstijl.

Waar kan de diëtiste je bij helpen?

✔ Naast reguliere begeleiding, bieden wij ook begeleiding voor mensen met diverse ziektebeelden zoals: hart- en vaatziekten, diabetes, COPD, allergieën en maag- en darmaandoeningen.
✔ Adviezen en tips (online) ontvangen op momenten dat het jou uitkomt.
✔ Adviezen op maat, aangepast aan je leefstijl, voeding- en beweegpatroon.
✔ Bepaling van je persoonlijke doelstelling op basis van je lengte, gewicht en situatie.
✔ Zorgvuldige omgang met je gegevens zonder dat deze openbaar worden gemaakt aan derden.

Hoe gaat de diëtist te werk?

Bij het kennismakingsgesprek met de diëtist wordt je gangbare voeding- en beweegpatroon besproken. Vaak wordt je dan gevraagd om gedurende een aantal dagen een voedingsdagboek bij te houden zodat de diëtist inzicht krijgt in je voedingswijze. Alle verzamelde gegevens worden bijgehouden in een persoonlijk dossier.

De diëtist geeft je vervolgens voeding- en beweegadviezen, die je helpen een gezondere leefwijze en een gezonder lichaamsgewicht te bereiken.

Wat leer je precies?

✔ Gezonde keuzes te maken in je voeding door het leren begrijpen van productinformatie op verpakkingen.
✔ Meer over de werking van de stofwisseling en hoe je je lichaamsgewicht kunt reguleren door gezonde voeding en regelmatige beweging.
✔ Je krijgt advies over (variatie)mogelijkheden voor ontbijt, lunch en diner en er wordt aandacht geschonken aan gezonde tussendoortjes.

Over onze diëtisten

Onze diëtistenpraktijk is aangesloten bij de Vereniging van Diëtisten en heeft contracten met vrijwel alle verzekeraars. Hierdoor is een bezoek aan de diëtist voor iedereen toegankelijk. Al onze diëtisten hebben een opleiding HBO diëtetiek gevolgd en werken volgens het ‘Blended Learning Coaching Concept’. Dit is een combinatie van digitale en persoonlijke coaching.

De diëtist motiveert en stimuleert je om je doel te bereiken. Je eigen inzet is daarbij natuurlijk van groot belang. Veel mensen vinden een regelmatig bezoek aan de diëtist daarom de beste ‘stok achter de deur’.

Vragen?

    Ben je lid bij ons?

    JaNee

    Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.