Spinning Tilburg

Door spinning voel ik me stukken fitter!

Theo is op het moment van schrijven een fervent spinner en zo’n 4 keer per week op de spinningfiets te vinden. Echter is hij lang niet altijd zo fanatiek geweest. Hij begon 4 jaar geleden met een keer per week spinning en dat was voldoende voor hem. Sinds de komst van de nieuwe Keiser M3i spinningfietsen is hij helemaal om. Hij is er vanaf het begin weg van en heeft zelfs meegeholpen de spinningzaal in te richten.

Theo fietst nu sinds een half jaar vier keer per week. Hij was om toen het nieuwe systeem werd geïntroduceerd dat mogelijk maakt om altijd op je eigen niveau te fietsen. Op basis van de verschillende zones heeft hij toen een schema opgesteld dat hij ook buiten de lessen kon gebruiken. Zo heeft hij altijd de ultieme trainingsprikkel, waar hij ook is.

“Een tijd geleden heeft John op basis van de trainingsperiodes een schema gemaakt voor het hele kwartaal. De eerste maand heb ik op uithoudingsvermogen gefietst, daarna op kracht en in de laatste maand op tempo. Dit schema heeft er echt voor gezorgd om vaker te kunnen en willen fietsen.”

Momenteel fietst Theo twee keer per week tijdens de spinningles bij Arendse Tilburg en twee keer per week in zijn vrije tijd. Iedere keer gebruikt hij hiervoor de Impowered app die feedback geeft over zijn prestaties.

Spinning Tilburg

“Bij de oude spinningfietsen was het zo dat er telkens een weerstandje bijgedraaid moest worden. Op een gegeven moment zat je op niveau 18 dat zo zwaar was dat ik dit maar 30 seconden kon volhouden. Toch moest je door! Nu zijn de gekleurde zones zo afgestemd op je eigen kunnen zodat je altijd op niveau fietst. Om het uitdagend te houden is er ieder kwartaal weer een zogenaamde FTP test. Dat is de basis voor het komende kwartaal en zorgt ervoor dat je er weer tegenaan kunt. Die testperiode, daar kijk ik altijd naar uit!”

Iedere drie maanden weet Theo dat hij aan de bak mag het is dan namelijk weer tijd voor de FTP test. Dit houdt in dat je 20 minuten maximaal gaat trappen om een zo hoog mogelijke (gemiddelde) wattage te krijgen. Op basis van dit wattage worden er percentages ingesteld door de Impowered App. Zo weet je zeker dat je komend kwartaal weer op een hoger niveau fietst dan voorheen en weer lekker progressie boekt.

“Ik ben een stuk fitter geworden het afgelopen half jaar. Dit merk ik al in kleine dagelijkse dingen: traplopen gaat makkelijker, ik fiets buiten gemiddeld 4 km/u harder en heb meer energie gedurende de dag. Het volgende kwartaal wil ik tijdens de FTP test nog hoger scoren. Dit is voor mij een bevestiging dat ik weer wat fitter ben geworden. Ik weet nog goed dat ik tijdens mijn eerste FTP test 150 scoorde en nu al op 174 zit. Al met al ben ik erg tevreden over mijn progressie en begeleiding!”

Meedoen met onze nieuwe spinninglessen?

Wil je zelf ervaren hoe het is om op onze nieuwe spinningfietsen te fietsen? Meld je dan aan voor een proefles via onderstaand contactformulier.

    Kies hieronder je vestiging:

    Ben je lid bij ons?

    JaNee

    Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.