Sporter Arendse Oosterhout

Eindelijk lid van een sportschool waar ik geen sponsor ben!

Mijn naam is Helen en ik ben ondertussen 42 jaar oud. Op mijn 41ste kwam ik bij de huisarts terecht en moest ik aan de medicatie vanwege een te hoog cholesterol. Na enkele weken medicatie voelde ik me nog steeds niet beter en begon ik na te denken om toch eens lid te worden van een sportschool. Ik wilde nu eens niet alleen maar contributie betalen, maar ook echt aan de slag!

Ik ben toen begonnen bij Arendse Breda, waar ik de SLIMdiet cursus heb gedaan. Flink wat kilo’s verloren, maar mijn cholesterol was nog steeds niet goed. Desondanks ben ik toch gestopt met medicatie. Na de SLIMdiet cursus ben ik ook gaan sporten in Oosterhout omdat daar het BIOCIRCUIT werd gelanceerd. Lekker makkelijk, alle apparaten worden automatisch ingesteld en na een half uurtje sporten ben je weer weg. Ondertussen had ik ook kennisgemaakt met verschillende groepslessen.

Weer een jaartje verder, en tja, toen moest ik er toch echt aan geloven: stoppen met roken! Ik had al eerdere stoppogingen gedaan maar iedere keer toch weer die terugval. Dan nu maar met hulp van stoppen met roken coach Abby. 31 januari 2019 heb ik mijn laatste sigaret gerookt. Met behulp van gesprekken, laagdrempelige coaching en groepssessies tijdens de stoppen met roken cursus van Arendse, durf ik nu 8 maanden later eindelijk te zeggen dat ik een ex-roker ben.

Na het stoppen met roken kwamen er jammer genoeg wel weer wat kilootjes aan. Zucht… toch maar weer een vervolg op de SLIMdiet cursus gedaan bij Kim. Weer even een reset en bewustwording van mijn leefstijl naast een drukke baan. Hoewel de kilo’s er nog niet afvliegen, is mijn vetpercentage wel flink gedaald en mijn spiermassa toegenomen. Ik ben iedere week weer te vinden bij de groepslessen Club Power en XCORE. En als ik tijd over heb kun je me ook nog in de fitness vinden.

Een tijdje geleden heb ik weer een bloedonderzoek gehad en wat bleek: mijn cholesterol is weer normaal en onder controle. Werpt het toch zijn vruchten af al dat sporten en gezond eten!

Eindelijk ben ik eens lid van een sportschool waar ik ook daadwerkelijk sport en geen sponsor op afstand ben. Ik heb nu een gezonde (rookvrije) leefstijl waarbij ik me gelukkig en goed voel in het dagelijks leven. Nogmaals super bedankt aan alle betrokkenen waaronder de groepslesdocenten, fitnessinstructeurs, voedingscoaches en receptiemedewerkers!