Thuis workout

Fit blijven tijdens de sluiting

Hoe? Lees snel verder hoe wij je kunnen helpen!

Het Coronavirus heeft ons jammer genoeg gedwongen onze clubs tijdelijk te sluiten. Om buiten de clubs bezig te blijven, hebben we 3 mogelijkheden voor jullie om de komende weken in shape te blijven: Fitsnacks TV, HOW at Home en de Arendse App.

1. Fitsnacks TV

Met deze service bieden wij je de mogelijkheid om op elk moment van de dag, waar je ook bent, bezig te kunnen zijn met sport, gezondheid en lifestyle. FitSnacks.TV is een online tv-zender die toegankelijk is op je laptop, pc, tablet, smartphone, smart-tv en gewone tv (via Chromecast & Apple TV).

Dit platform heeft een grote variatie aan korte workouts voor iedereen. Daarnaast zijn er educatieve video’s te vinden over training & voeding. De workouts worden regelmatig aangevuld. Wij hebben er als club voor gezorgd dat jij vanaf nu gratis gebruik kunt maken van het platform.

Maak een account aan via www.fitsnacks.tv/club/arendsehealthclub en volg daarin het stappenplan dat je hier kunt bekijken.

Stappen:
1. Klik op de link en klik daarna op de knop: “Maak een account aan”
2. Laat aan de linkerzijde de optie “Toegang met jouw Arendse Healthclub code” geselecteerd staan
3. Klik linksonder op de knop “inloggen”
4. Kies voor “registreren”
5. Vul in het vervolgscherm de code van je club in (zie onderstaand)
6. Hierna kun je beginnen! Je kunt ook de Fitsnacks TV app downloaden en inloggen met je gekozen inloggegevens.

Hier vind je de codes per club

Breda: AHBZ7A8GKRD
Dongen: AHD27M2LYCT
Oosterhout: AHOQH7QQAWJ
Lage Zwaluwe: AHLZX7FKDBM
Raamsdonksveer: AHRZKAK2TRN
Tilburg: AHTFRZTUU2Q

Let op: Deze service is voor leden van Arendse health club. De toegang tot Fitsnacks TV loopt zo lang als de deuren van onze clubs gesloten blijven. Tip: er zitten ook workoutvideo’s voor jou en je kinderen bij.

2. HOW at Home

HOW at Home is een digitale omgeving waarin lessen van BRN®, XCORE® en LXR® staan. Dit betekent dat je thuis gewoon groepslessen kunt volgen. Het enige wat je nodig hebt is een scherm, internetverbinding, koptelefoon of speakers en natuurlijk de juiste sportmaterialen.

De workouts die je kunt volgen zijn:

BRN® (15 min. / 30 min. / 45 min.)
BRN® staat voor Body u Really Need, een workout waarmee je een hoop kcal verbrandt en tegelijkertijd jouw lichaam shaped dankzij de afwisseling in hartslag verhogende en spierversterkende oefeningen. BRN® is een shape/aerobics les in een nieuw jasje gegoten en kent een hoge fun-factor: een feestje om te doen dus! Deze les is ook zonder materialen te volgen!

XCORE® (15 min. / 30 min.)
XCORE® staat voor eXtreme CORE training en is dè workout waarmee jij optimaal je (buik)spieren traint en ook nog eens een hoop kcal verbrandt (tot 750 kcal per workout!). De workout bestaat uit eenvoudige bewegingen waardoor zowel man, vrouw, jong en oud mee kunnen doen. Je hebt slechts 1,5 m2 aan ruimte nodig; de ideale workout om in je woonkamer te volgen dus!

LXR® strength (15 min. / 30 min.)
LXR® is een functionele krachttraining, waarbij je al jouw grote spiergroepen traint. De workout is statisch en kent simpele oefeningen vanuit de fitness. Dit is een full-body training, waarbij de tijd dankzij de lekkere beats voorbij vliegt!

LXR® mobility (15 min.)
Tijdens LXR® Mobility wordt in 15 minuten de mobiliteit en flexibiliteit van het lichaam m.b.v. de LXR® foamroll getraind. In een stretch flow wordt de doorbloeding in de spier gestimuleerd, wat zorgt voor sneller spierherstel en minder. Een ideale cooling-down (of warming-up) voor elke sporter!

Hoe meld je jezelf aan? Hieronder vind je de stappen:
1. Ga naar https://vimeo.com/showcase/6188674
2. Vul de volgende code in: HOW2020
3. Je kunt gaan trainen. Het programma blijft zo langs als de sluiting van de clubs duurt. Er worden nooit kosten in rekening gebracht.

Tip: heb je geen eigen XCO? Je kunt een fles(je) of bidon vullen met een laag(je) zand of water. Op deze manier kom je een heel eind in de richting. Natuurlijk kun je de bewegingen ook zonder materialen maken.

Arendse App

Met de Arendse App heb je de mogelijkheid om buitenactiviteiten zoals wandel-, loop- en fietsactiviteiten te tracken met GPS. Bij een rondje hardlopen zie je exact hoeveel kilometer je hebt gelopen, de snelheid die je hebt behaald, het aantal verbrande calorieën etc. Onze trainers hebben ook inzicht in deze activiteiten en zullen monitoren wat je prestaties en vooruitgang zijn.

Je kunt ook zelfstandig verschillende oefeningen toevoegen in je schema. Je kunt per spiergroep zoeken in de lijst van oefeningen zodat je dit zelf niet hoeft te bedenken. Wist je dat je voor veel oefeningen alleen maar jezelf nodig hebt? Zo kun je prima thuis in beweging blijven.

De app is ook te koppelen aan andere sportapps zoals Strava of Runkeeper. Dus als je deze apps al had: koppelen! Dan kun je aan ons laten zien dat je goed bezig bent geweest.

We hopen je op deze manier in beweging te houden. Zet hem op!