Gepest worden door je uiterlijk is niet leuk!

In deze blog maak je kennis met Jamie, een van de kids die meedoet aan het Junior Lifestyle Program. Dit programma is speciaal voor kinderen met overgewicht en omvat begeleiding op het gebied van beweging, voeding en andere leefstijlfactoren. Hoe zijn ervaringen zijn met het programma lees je hieronder!

Mijn naam is Jamie, ik zit in groep 8 van basisschool De Meander en voetbal bij VVO Oosterhout. Voetbal is echt mijn hobby en ik doe dit dan ook met veel plezier.

Ik vond het vervelend dat ik werd gepest door andere kinderen door het feit dat ik iets dikker ben dan de meeste kinderen om me heen. Ik wil hier dan ook snel een einde aan maken, want gepest worden om je uiterlijk is echt niet leuk! Hoewel ik veel voetbal zorgt dit er niet echt voor dat ik veel afval, tijd voor een alternatief dus.

Na de zomervakantie ben ik begonnen met het Junior Lifestyle Program bij Arendse health club. Ik wilde al eerder naar de sportschool, maar bij de meeste sportscholen is er weinig keuze voor kinderen. Toen zag mijn moeder ineens een bericht op Facebook voorbij komen over deze cursus.

Naast de sportlessen word ik ook begeleid door een diëtiste. Samen met haar heb ik mijn eetpatroon doorgenomen en gekeken wat ik beter wel en niet kan eten. Zo kwam ik er bijvoorbeeld achter dat teveel fruit eten ook weer niet goed is. Hetzelfde bijvoorbeeld met ranja drinken zonder suiker. Het is even wennen, maar na een tijdje is het ook echt lekker. Gelukkig mag ik af en toe ook gewoon lekker een frietje eten.

Het sporten met meneer John vind ik ook erg leuk! Het is fijn om in het groepje te sporten omdat alle andere kinderen er met hetzelfde doel zijn, namelijk op een leuke, gezonde manier afvallen.

Het is soms wel allemaal een beetje druk voor me omdat ik ook al voetbaltrainingen volg, maar dat heb ik er graag voor over. Het resultaat mag er dan ook zijn, ik ben al flink wat afgevallen en het sporten gaat me goed af!

Ik moest laatst op controle bij de GGD en volgens mijn laatste metingen gaat het heel goed met me. Ze zijn dus nog lang niet van me af bij Arendse health club!

Groetjes, Jamie

Aanmelden voor het Junior Lifestyle Program?
Instromen kan wanneer jij dat wilt. Heb je al van alles geprobeerd maar valt je kind maar niet af? Maak dan eens een afspraak voor een kennismaking met dit programma. Samen gaan we ervoor zorgen dat het deze keer wel lukt!

Klik hier om je kind aan te melden>>