geroerbakte spinazie

Arendse Health Food: Geroerbakte spinazie op Oosterse wijze

Rubriek Arendse Health Food

Deze week in de rubriek Arendse Health Food: Geroerbakte spinazie op oosterse wijze. De gember en rode peper maken dit tot een pittig Oosters wokrecept.

Wat heb je nodig?

  • Stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram tofu
  • 1 sjalotje
  • 1/2 rode peper
  • 1 kg spinazie
  • 150 gram volkoren mie of noedeles
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel sojasaus met minder zout

Zo maak je het klaar

1. Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
2. Pers het teentje knoflook uit en meng er de helft van de gember door.
3. Snijd de tofu in blokjes en schep het knoflookmengsel erdoor.
4. Pel het sjalotje en snijd het klein.
5. Snijd het stukje peper in smalle ringetjes.
6. Was de spinazie en laat de groente uitlekken.
7. Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
8. Bak de tofu zacht in de margarine.
9. Verwarm de olie in een grote wok of braadpan en roerbak hierin de rest van de gember, de sjalot en de rode peper.
10. Voeg bij gedeelten de spinazie toe tot de groente is geslonken. Roerbak de spinazie in enkele minuten gaar. Giet het vocht af.
11. Maak de groente op smaak met sojasaus. Serveer de noedels en de tofu erbij.

Eet smakelijk!

Diëtetiek

Wil jij jouw leefstijl graag veranderen? Onze diëtisten kunnen je hierbij helpen! De begeleiding hiervan vraagt niet alleen om advies op het gebied van voeding en bewegen, maar vooral om leefstijlbegeleiding.

    Ben je lid bij ons?

    JaNee

    Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

    Tags