Gewichtsconsulent | Afvallen onder begeleiding

Gewichtsconsulent

Een bezoek brengen aan de Imotivate gewichtsconsulent kan in elke vestiging van Arendse health club. Zij begeleiden mensen in het bereiken en behouden van een goed en gezond gewicht door middel van een behandelplan op maat.

Het aandachtsgebied van de Imotivate gewichtsconsulent is breed, want met alleen calorieën tellen kom je er niet. Gewichtsbeheersing is namelijk een samenspel tussen kennis over eten, bewegen, motivatie en andere psychologische aspecten. Onze gewichtsconsulenten worden daarom op al deze gebieden geschoold.


Is een gewichtsconsulent hetzelfde als een diëtist?

Nee. De diëtist heeft vaak een verwijzing van de huisarts nodig omdat er in dat geval een medische reden is waarom iemand moet afvallen, of waarom de voeding moet worden aangepast. Voor behandeling bij een gewichtsconsulent is geen doorverwijzing nodig van de huisarts. De gewichtsconsulent behandelt gezonde mensen met een BMI niet hoger dan 30 (er zijn uitzonderingen). Aangezien er geen medische oorzaken of belemmeringen zijn spreek je bij de gewichtsconsulent van een voedingsadvies in plaats van een dieet.

Bij veel verzekeraars valt een bezoek aan de gewichtsconsulent in de aanvullende verzekering. Wil jij een afspraak maken met een van onze gewichtsconsulenten? Vul dan het formulier aan de zijkant in.