Buiten sporten

Hardlopen, fietsen of toch iets meer actie?

De dagen worden langer en de lente is officieel begonnen! Voor veel mensen het teken dat er weer buiten kan worden gesport. Ga jij hardlopen of fietsen? Of ben je toch op zoek naar iets meer actie? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Hardlopen
Het grote voordeel van hardlopen voor veel mensen is dat je het altijd en overal kunt doen. Je bent niet aan tijden gebonden en velen vinden het heerlijk om in de natuur te zijn. Voordat je start met hardlopen is het wel belangrijk dat je een paar goede hardloopschoenen aanschaft om blessures te voorkomen. Daarnaast is een hardloopschema belangrijk om het rustig op te bouwen. Wij helpen je daar graag mee.

Fietsen
Krijg je toch te veel last van je knieën door het hardlopen? Of vind je fietsen gewoon leuker? Met Race en Mountainbiken train je je hele lichaam en ook je uithoudingsvermogen. De eerste trainingen kun je het beste rustig aan doen, vooral als je al een tijd niet gesport hebt. Het is dan belangrijk om eerst een basisconditie op te bouwen. De snelheid waarmee je rijdt, maakt niet zoveel uit. De eerste paar trainingen kun je het beste op een vlak parcours trainen. Als je conditie wat beter is, kun je het zwaarder voor je zelf maken door langere afstanden te gaan rijden en wat meer heuvels te pakken.

Als je liever door de bossen fietst, dan is mountainbiken de sport voor jou. Let hierbij wel op dat je niet zomaar in alle bossen mag fietsen. Er zijn speciale parcoursen waarop je met je mountainbike mag crossen.

Bootcamp
Een trend die terug is van weg geweest is bootcamp. Bootcamp is gebaseerd op de trainingsroutine van het Amerikaanse leger. Het bestaat onder meer uit hardlopen, intervaltrainingen en fitnessoefeningen, en dat het liefst in de buitenlucht. Met de training bouw je conditie, kracht, souplesse en explosiviteit op.