Zwemdocent Arendse

Help! De zomervakantie komt eraan

De zomervakantie komt eraan, voor veel mensen een tijd waar heel het jaar naar uitgekeken wordt. Lekker zwemmen in het zwembad of gezellig met het gezin naar het strand en een duik nemen in de zee. Als je kleine kinderen hebt is het dan wel zo fijn als ze een zwemdiploma hebben of in ieder geval de basistechnieken onder de knie hebben. Hoe je ervoor zorgt dat je kinderen nog voor de zomervakantie leren zwemmen, leg ik je uit in mijn blog.

De lente is officieel al begonnen, dus als je wilt dat je kind nog leert zwemmen voor de zomervakantie, dan moet je wel echt keuzes gaan maken. Bij Arendse health club bieden we verschillende soorten zwemles aan: regulier, snelcursus en privé zwemles. Mijn collega Kelly geeft zelfs een weekcursus zwemles in de meivakantie, maar daarover lees je verderop in de blog meer.

Wat ik je wel wil meegeven als je dit artikel leest, is dat het belangrijk is om te weten dat alle kinderen kunnen leren zwemmen, maar dat niet ieder kind daar even lang over doet. Ongeveer 60% van de kinderen is gemiddeld, 20% haalt het diploma sneller dan gemiddeld en nog eens 20% doet er wat langer over dan de rest. Zo, nu ga ik wat meer vertellen over onze verschillende soorten zwemles.

Reguliere zwemles
Reguliere zwemles is één keer per week 30 minuten zwemmen. We zwemmen altijd met groepjes van maximaal 6 kinderen waardoor er veel persoonlijke aandacht is. Gemiddeld duurt het ongeveer zo’n 15 tot 18 maanden tot ze een zwemdiploma halen. Wil je dat je kind nog voor de zomervakantie leert zwemmen, dan valt deze optie eigenlijk al af.

Snelcursus zwemles
De snelcursus is een betere optie als je voor de zomervakantie een zwemdiploma wil halen, of de zwemtechnieken onder de knie wil hebben. De snelcursus zwemles bestaat uit iedere week een zwemles van 1,5 uur. Hierdoor maakt je kind snel vorderingen en is het mogelijk om in gemiddeld 3 tot 6 maanden een zwemdiploma te halen. Wil je je kind nog inschrijven voor de snelcursus? Wees er dan snel bij, we hebben nog maar een aantal plekjes vrij!

Privé zwemles
Privé zwemles is volledig maatwerk en toegespitst op het zwemniveau van je kind. Omdat er verder geen kinderen aan de zwemles meedoen, is er volledige aandacht tussen de zwemdocent en je kind. Je kind neemt hierdoor de lesstof veel sneller op waardoor ze de zwemtechniek binnen een mum van tijd onder de knie hebben.

Weekcursus zwemles
Ouders kiezen tegenwoordig steeds vaker voor een spoedcursus zwemles. Dit blijkt uit verschillende onderzoeken en ook bij Arendse zien we dat dit de laatste jaren steeds populairder wordt. Onze kortste zwemcursus duurt één week. Dit betekent dat de kinderen vijf dagen lang elke dag 4 uur zwemles krijgen. Je kunt je wel voorstellen dat je kind hier enorm veel van leert. Natuurlijk krijgen de kinderen tussendoor genoeg pauze en is er ook tijd voor een lolletje.

Afgelopen zomer hebben we een kindje gehad met een wel heel bijzonder verhaal, namelijk Willem. Hij ging emigreren naar Oostenrijk, waar zijn ouders een hotel met zwembad gingen runnen. Tijdens de weekcursus is Willem watervrij geworden en heeft hij geleerd zichzelf te redden in noodsituaties. Zo zie je maar dat er een hoop kan worden bereikt tijdens zo’n week.

Leren zwemmen voor de zomervakantie?

Wil je ervoor zorgen dat je kind nog voor de zomervakantie leert zwemmen? Wees er dan snel bij en schrijf je kind in voor de snelcursus of weekcursus zwemles. De weekcursus vindt plaats in de meivakantie bij mijn collega Kelly. Hierover volgen snel meer details.

    Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.