Aquafit SWOG

Henny en Anja over aquafit via SWOG

Stichting Welzijn & Ondersteuning Geertruidenberg (SWOG) heeft als een van de doelen het verzorgen van leuke beweeg activiteiten voor ouderen. Sinds kort worden deze activiteiten niet meer door SWOG zelf georganiseerd, maar door Arendse health club. Dit zijn leuke, gezellige beweegactiviteiten voor ouderen die graag fit blijven onder begeleiding van gecertificeerde trainers. In dit stukje lees je het verhaal van Henny en Anja, beiden al jaren te vinden bij de Aquafit lessen van Evelien.

Maak kennis met Henny en Anja, ze volgen al meer dan 5 jaar aquafit bij Arendse Raamsdonksveer via SWOG. Ze zijn hiermee gestart omdat ze in de wintermaanden een overdekt zwembad zochten. In de zomer zijn ze namelijk dagelijks te vinden in het buitenbad waar ze lekker baantjes trekken. De aquafit helpt ze fit te blijven, hun spieren te versterken en leert ze hun evenwicht goed te houden.

De lessen dragen echt bij aan hun gezondheid zeggen ze. Ze vinden het warme water heerlijk en ze blijven zo lekker fit en soepel. Natuurlijk speelt de gezelligheid van de groep ook een belangrijke rol. De groep is erg hecht en de sfeer is fantastisch. Iedereen kletst gezellig en helpt elkaar. Iedereen kan, en mag op eigen niveau meedoen, en dat maakt de les erg leuk.

Ook over docente Evelien zijn de dames erg te spreken. Ze zorgt dat iedereen zich op zijn gemak voelt tijdens de les en zorgt voor een leuke sfeer in de groep. De andere collega’s van Arendse Raamsdonksveer ontvangen de dames iedere week weer met veel plezier en enthousiasme.

De goede sfeer in de groep uit zich nogmaals in het jaarlijkse uitje. Ze gaan dan samen uit eten zodat ze elkaar ook eens spreken in een andere setting dan in het zwembad. Dit is een echte traditie geworden waar ze ieder jaar weer naar uit kijken. Ook de afsluiting van het seizoen is erg gezellig. Iedereen komt dan bij elkaar om koffie te drinken en een appelflap te eten. Ze blikken dan terug op de mooie momenten en er wordt altijd volop gelachen.

Aquafit Raamsdonksveer

Proefles meedoen?

Wil jij een keertje meedoen met de aquafit les of een van de andere activiteiten zoals groepsfitness, yoga of line dance? Meld je dan aan via onderstaand contactformulier. Een van onze collega’s neemt dan zo snel mogelijk contact met je op om een proefles in te plannen.

    Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.