rolstoelvriendelijk zwembad

“Het is voor iedereen belangrijk om te kunnen bewegen”

Marije - Raamsdonksveer

Marije, 40 jaar, sport nu bijna 3 jaar bij Arendse health club in Raamsdonksveer en is sinds 2019 onder behandeling bij Fysiomore, onder leiding van fysiotherapeute Marita. Marije heeft Complex Regionaal Pijn Syndroom (CRPS), een chronische pijn aandoening, waardoor in 2018 haar linker onderbeen is geamputeerd. Ze is inmiddels 12 jaar afhankelijk van een rolstoel.

“Ik sport nu bijna 3 jaar bij Arendse in Raamsdonksveer en ben al die tijd onder behandeling geweest van Marita (fysiotherapeute, Fysiomore). In het begin sportte ik ook in de fitness, waarbij ik mijn hele lichaam trainde. Helaas is dit fysiek niet meer mogelijk waardoor ik nu 2 keer per week gebruik maak van het zwembad.”

Nieuw zwembad is rolstoelvriendelijk

Marije is erg blij met het vernieuwde zwembad en de nieuwe hydrostoel. “In het oude zwembad was het mogelijk om met mijn eigen rolstoel via de zwembadrand het zwembad in te komen. Dit vond ik niet heel veilig. Met het nieuwe zwembad kan ik op een veilige manier, via de rolstoelhelling, met de speciale hydrostoel eenvoudig het zwembad in komen. De hydrostoel kan tot 3/4 van de helling het water in, waarna ik eenvoudig zelfstandig het water in kan!”

Onder leiding van Marita volgt Marije iedere donderdag fysiotherapie in het water. “Op maandag ga ik zelf nog 1,5 uur vrij zwemmen, waarna ik gebruik maak van de sauna. Dit is heerlijk voor mijn spieren. Ik trek ongeveer 100-120 baantjes en mijn doel is om iedere week 2 baantjes extra te doen!”

Bewegen is voor iedereen belangrijk

Marije raadt het iedere mindervalide sporter aan om gebruik te maken van het nieuwe zwembad in Raamsdonksveer. “Het is voor iedereen belangrijk om te bewegen. Mensen in een rolstoel komen ieder jaar 1-2 kg aan, ondanks de bewegingsvormen die ze doen. Hierdoor is het erg belangrijk om bezig te zijn. Het zwemmen werkt voor mij super. Zwemmen is niet belastend voor je lichaam en gewrichten. Je kunt je eigen tempo zwemmen, waardoor het voor iedereen goed te doen is.”

Sociale contacten net zo belangrijk

Naast de fysieke voordelen geeft Marije aan dat de sociale contacten evenmin zo belangrijk zijn. “Een ander praatje met andere mensen is erg fijn. Daarnaast is het personeel in Raamsdonksveer erg vriendelijk en behulpzaam. Wanneer je hulp nodig hebt zijn ze er voor je, daarnaast laten ze ook iedere sporter zijn eigen ding doen.”

Baantjes zwemmen bij Arendse Raamsdonksveer

Wil je graag ontspannen baantjes zwemmen? Via de speciale helling is het mogelijk om door middel van onze hydrostoel samen met een begeleider heerlijk vrij te komen zwemmen! Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

    Ben je lid bij ons?

    JaNee

    Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.