Wandklimmen boulderen

Het verschil tussen wandklimmen en boulderen uitgelegd

Boulderen of wandklimmen… het kan allebei bij onze vestiging in Breda. Maar wat is nu precies het verschil? In deze blog leg ik precies uit! Bij Arendse Breda hebben we een grote indoor ‘toprope’ klimwand van 10 meter hoog met 18 verschillende touwgroepen. Op deze touwgroepen zitten gemiddeld 2 á 3 verschillende routes. Je kunt dus flink variëren als je bij ons besluit te gaan wandklimmen.

Toprope klimmen

Toprope klimmen is niets meer en niets minder dan samen met je klimpartner te klimmen. De touwen hangen voor je klaar en jij hoeft je alleen maar vast te maken aan de knoop of deze zelf te leggen. De uitdaging in het toprope klimmen zit hem in het niveau. Onderaan de wand zie je allemaal kleine kaartjes met daarop cijfers en letters die het niveau bepalen. Dit is een systeem dat in heel Nederland wordt gebruikt en bij ons loopt dit van 3 tot 7B. Hierbij is 3 het makkelijkst en 7B het moeilijkst.

Boulderen

Anders dan bij toprope klimmen heb je bij boulderen geen touw en klimgordels nodig. Dikke valmatten onder de routes zorgen voor veiligheid. Als je gaat boulderen bij Arendse Breda ga je van de grote naar de kleinere wand. Hier vind je verschillende ‘boulder routes’ die zo zijn gemaakt dat je kleine stukjes uit de route van de wand kunt oefenen op een veilige manier. Het is vooral een oefenwand en klimwand die gebruikt wordt voor warming-up.

Toprope klimmen of boulderen: wat kies jij?

Je kunt bij ons zowel boulderen als toprope klimmen. Wil je toprope klimmen, dan moet je in het bezit zijn van een NKBV certificaat of de Cursus Veilig Zekeren hebben gevolgd. Deze cursus is gratis voor leden van Arendse health club en anders betaal je eenmalig € 39,95.

Klik hier om een cursus te reserveren >>