kind beter leren zwemmen

Hoelang duurt de zwemles voor het A-diploma?

Waarschijnlijk is de zwemles de eerste sport die je kind gaat beoefenen. Bewegen in het water is totaal anders dan bewegen op het land. Vaak is dit ook nieuw voor kinderen, ook als je al bent gaan zwemmen met je kind. Voortbewegen in het water en leren omgaan met stuwingen is anders dan van een glijbaan gaan en spelen in het water!

Het behalen van het A-diploma is niet zomaar een papiertje wat je kind krijgt na het volgen van zwemlessen en het afzwemmen. Het is een bewijs vanuit de zwemschool dat je kind veilig is in een zwembad zonder glijbanen, stroomversnellingen en dergelijke.

Waarom duurt het zolang voordat mijn kind mag afzwemmen?
Aan de start van de zwemles leren we de kinderen om zich voort te bewegen in het water, zich afzetten in het water op de rug en op de buik, onder water gaan en plezier maken met water. Zodra het kind zich goed kan voortbewegen en zichzelf vertrouwder voelt met het water, beginnen we met de zwemslagen aanleren. Dit wordt vervolgens stapsgewijs gedaan. Het duurt namelijk even voordat de zwemslagen geautomatiseerd zijn. Nadat een kind de zwemslagen kan zwemmen met behulp van drijfmiddelen, zal het kind moeten leren om zich zonder drijfmiddelen in het water te redden. Wanneer dit goed gaat gaan we naar de volgende stap: leren zwemmen tijdens de zwemles met kleren aan. We komen nu ook in zicht van het A-diploma!

Wat heeft je kind nu al geleerd?
✓ Je kind kan nu zwemmen zonder drijfmiddelen.
✓ Bepaalde slagen zwemmen met kleding aan.
✓ Onderwater zwemmen door het gat.

Nu moeten de slagen nog sterk genoeg zijn met een uitdrijfmoment voordat we kunnen afzwemmen.

Wacht niet te lang met aanmelden!

Vanwege de sluiting van de zwembaden als gevolg van de huidige lockdown, lopen de wachtlijsten voor de zwemlessen op. Wacht dus niet te lang met het aanmelden van je kind! Laat via onderstaand contactformulier je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

    Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.