Sporter Arendse Breda

Iedere kilo erbij is voor mij een doel op zich!

Hoe heet je en hoe lang train je nu bij Arendse health club?
“Mijn naam is Lucy, ik ben 22 jaar en ik train nu ongeveer 4 jaar bij Arendse health club Breda.”

Hoe vaak sport je ongeveer en wat doe je het liefst?
“Ik train drie keer per week in de fitnessruimte waar ik het vaakst in de free weight zone te vinden ben. Hier doe ik losse oefeningen die zich concentreren op krachtontwikkeling. Mijn favoriete oefeningen zijn de deadlift en hip thrusters omdat ik daarbij veel kilo’s kan tillen en snel progressie boek, dat motiveert mij enorm.”

Was je altijd al gek op krachttraining of is dat later ontstaan?
“Nee, toen ik 4 jaar geleden begon kwam ik om af te vallen daar sloeg ik in het begin een beetje in door. Na advies van de coaches van Arendse health club ben ik het toen anders gaan aanpakken. Toen dat eenmaal lukte, ben ik aan de slag gegaan om mijn lichaam te ‘shapen’. Het was voor mij toen nog erg belangrijk hoe ik eruit zag.”

“De laatste tijd haal ik vooral een kick uit sporten wanneer ik veel gewicht verzet. Ik train lekker zwaar en focus daarbij volledig op de prestatie die ik lever. Het is voor mij niet meer zo belangrijk aan hoe het trainen eraan bijdraagt hoe ik eruit zie.”

Wat wil je nu nog bereiken?
Oeh, dat is een goede vraag! Ik focus me nu dusdanig op krachttraining dat iedere kilo erbij voor mij een doel op zich is. Mits de uitvoering natuurlijk correct is, want een goede techniek is erg belangrijk.

Hoe zou je Arendse health club omschrijven aan anderen?
“Je kunt hier je eigen ding doen en ongestoord trainen. Natuurlijk komt af en toe iemand vragen hoe het gaat en of ze ergens mee kunnen helpen, maar ze kletsen je niet de oren van je hoofd. Verder vind ik de sfeer in de club heel prettig. Iedereen wordt gerespecteerd en geaccepteerd en niemand loopt zich uit te sloven. Die machocultuur past niet binnen deze club en dat bevalt mij erg goed!