Nederland in Beweging

Ik ben in 5 weken meer dan 6 kilo afgevallen!

Ik zal me even voorstellen: mijn naam is Barry, ik ben 39 jaar en kom uit Lage Zwaluwe. Via Facebook kwam ik op de leefstijlcursus ‘Nederland in Beweging’ en na mezelf wat te hebben ingelezen heb ik de stap gezet en mezelf aangemeld. Ik wilde mezelf energieker voelen en gewicht verliezen. Mijn BMI was inmiddels bijna 31…

Mijn eerste intake was met beweegcoach Stefan. Die heeft me alles duidelijk uitgelegd en verteld wat precies de bedoeling was. Hierdoor werd ik nog enthousiaster en kreeg ik echt zin om te staren met deze cursus.

Het tweede gesprek was met diëtiste Marjolein die een zeer praktisch en makkelijk te gebruiken dagmenu voor me heeft samengesteld. Dit voedingsschema was volledig afgestemd op mijn persoonlijke situatie en dit gevalt me tot nu toe erg goed! Iedere 3 weken stellen we het menu samen bij en meten we de behaalde resultaten.

Op maandag hebben we de vaste groepstraining van Stefan. Het mooie van deze les is dat we met een vaste groep zijn en dat de les wordt aangepast naar ieders persoonlijke niveau. Zo is het voor iedereen uitdagend genoeg, maar wordt het je nooit teveel. Naast dat het erg leuk is werkt het stimulerend om het bewegen weer op te pakken. De trainingen hebben erg veel variatie en uitdagingen. De begeleiding is professioneel.

Gezonde leefstijl

Naast het vaste sportmoment op maandag bezoek ik de sportschool nog 2 keer per week op vaste dagen. Stefan heeft voor mij een persoonlijk trainingsschema gemaakt en deze in samenspraak met mij samengesteld. Het is een opbouwend programma, dus je kan op elk niveau beginnen. De begeleiding zorgt ervoor dat je steeds beter wordt.

Doordat ik door ‘Nederland in beweging’ weer meer ben gaan bewegen, heb ik naast de sportschool ook het mountainbiken weer opgepakt. Ik fiets 1 of 2 keer per week 30km door De Loonse en Drunense Duinen. Doordat ik nu meer uithoudingsvermogen en kracht heb, gaat dit me steeds makkelijker af.

Dit alles heeft als resultaat dat ik in 5 weken meer dan 6 kilo ben afgevallen! Daarnaast ben ik meer dan 5% vet kwijtgeraakt en is mijn buikomvang 10cm minder. Tevens is mijn BMI gezakt tot 29. Al met al zeer goede resultaten, al zeg ik het zelf! We hebben nog ongeveer 6 weken te gaan met Nederland in Beweging. Ik heb er zin in en ben erg benieuwd waar ik eindig met mijn resultaten.

Meedoen met Nederland in Beweging?

Wil jij na het lezen van dit artikel zelf meedoen met de leefstijlcursus Nederland in Beweging? Meld je dan via onderstaand contactformulier aan. We starten in juli weer met een nieuwe lichting!

    Kies hieronder je vestiging:

    Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.