Sporten fysiotherapie

Ik haal nu echt plezier uit sporten

Nadat ik anderhalf jaar geleden gevallen was en daar steeds meer last van kreeg, stelde mijn huisarts voor fysiotherapie te proberen. Op Facebook kwam ik toen een berichtje tegen van Fysiomore, de fysiotherapie praktijk van Arendse health club.

Zij hadden een speciaal één-op-één programma waarbij je 3 maanden onder begeleiding van een fysiotherapeut sport. Dit programma werd ook nog eens vergoed uit mijn aanvullende verzekering, dus dat was helemaal mooi. In mijn geval betekende dat dat ik recht had op 7 behandelingen.

Na het intakegesprek, waarin ik het gevoel kreeg dat er echt naar me geluisterd werd, heeft fysiotherapeut Nick een trainingsprogramma voor me opgesteld. Al na de eerste training voelde ik een enorm verschil. Gedurende het traject van 3 maanden trainde ik ongeveer 7 keer onder begeleiding van Nick. Daarnaast kon ik nog vrij trainen bij Arendse health club, dus dat ik deed ik zo’n 3 keer per week.

Als ik vragen had, kon ik altijd terecht bij Nick of Stefan, een trainer van Arendse health club. Door de nauwe samenwerking tussen de fitnesstrainers en fysiotherapeuten, zijn ze goed op de hoogte van je programma. Ze houden je dan ook nauwlettend in de gaten tijdens het sporten, wat mij een fijn gevoel geeft. Zo weet ik bijvoorbeeld zeker dat ik de apparaten goed gebruik en ik geen blessures oploop. Het fysiotherapie programma is me zo goed bevallen dat ik na de 3 maanden een abonnement bij Arendse health club heb genomen.

Als je me vorig jaar had gezegd dat ik zou gaan fitnessen, had ik aan je verstand getwijfeld. Maar door de ongedwongen sfeer, de deskundige begeleiding en het resultaat, heb ik er nu echt plezier in. Mijn balans is beter, ik heb meer kracht in mijn benen, mijn uithoudingsvermogen is verbeterd en ik heb zo goed als geen pijn meer. Ik merk het nu ook meteen als ik een paar keer niet ga, dus een betere motivatie is er niet!