“Ik had helemaal geen zin in die groepslessen!”

“Ik had helemaal geen zin in die groepslessen!”

Deelnemer leefstijlcursus Arendse

Dit is het verhaal van Rinie. Hij is precies 3 maanden geleden begonnen met Nederland in Beweging bij onze vestiging in Lage Zwaluwe. Hij meldde zich bij ons omdat hij nodig zijn leefstijl moest veranderen. Afvallen en fitter worden, door middel van goed eten en meer bewegen, was zijn doel.

“In eerste instantie had ik helemaal geen zin in die groepslessen”, geeft hij toe. “Ik train liever individueel, zoals ik al best lang heb gedaan. Ik had lage verwachtingen van de groepsles, van de groep op zich.” Maar niets bleek minder waar. Rinie bleek juist de gangmaker van de groep te zijn; altijd zijn grapjes en gevatte antwoorden paraat waardoor er veel gelachen werd en de groepslessen juist ontzettend leuk waren! Leefstijlcoach Kelly is het ook met hem eens dat ze een ontzettend gezellige en betrokken groep hadden. Het persoonlijk contact onderling was groot en via Whatsapp werden bijna elke dag wel berichtjes gestuurd om te kijken of er iemand wilde gaan sporten. Dit werkte erg motiverend voor iedereen.

“Achteraf bleken die groepslessen juist het stuk van de cursus te zijn waardoor je erg gemotiveerd bleef en je best deed. Na die groepsles had ik altijd een beetje spierpijn, méér dan wanneer ik individueel trainde met mijn eigen schema. De lessen waren erg gezellig en het waren goede trainingen met uitdagende oefeningen. Ik ging altijd met een heerlijk gevoel naar huis.”

Behalve goed trainen moest Rinie ook zijn eetpatroon veranderen. “Mijn vrouw en dochter waren al begonnen met bewust eten. Dit hielp mij enorm omdat we dit nu samen deden qua voeding. Het bleek bij mij ook vooral in de kleine dingen te zitten. Ik bleek nogal veel te snoepen en dingen tussendoor te eten. Ook was ik mij niet helemaal bewust van welke producten wel of niet goed voor je zijn en wat je dan beter zou kunnen kiezen bijvoorbeeld.”

Rinie geeft aan dat hij aan de boodschappentraining erg veel gehad heeft. “Ja! Ik had helemaal niet in de gaten dat er zo’n groot verschil kan zijn tussen dezelfde soorten producten. Als je bijvoorbeeld naar volkoren of tarwe kijkt, of naar verschillende zuivelproducten. Wat is dan het beste? Waar let je op? Wat is belangrijk voor mij? Zo fijn dat ik dit nu weet! Nu let ik veel beter op en dit is echt maar een kleine aanpassing geweest wat bij mij veel veranderd heeft.”
“Ik heb ook totaal niet het gevoel gehad dat ik aan het ‘diëten’ was! De kleine aanpassingen in mijn eetpatroon gingen vanzelf en waren erg gemakkelijk samen met de hulp van de voedingscoach. Ik heb niet een keer een hongergevoel gehad! Dit is gemakkelijk de rest van mijn leven vol te houden.”

Het sporten buiten de groepslessen om vond hij ook erg prettig en leerzaam. “Ik kon altijd mijn schema even aan laten passen of vragen stellen. Er werd constant duidelijk uitgelegd waar ik met de oefeningen op moest letten en wat de oefeningen voor doel hadden. Zo heb ik er veel van opgestoken en altijd op mijn niveau getraind. Zelfs die ‘verdomde’ crosstrainer ging steeds gemakkelijker. De persoonlijke begeleiding was echt top!”

Rinie trainde naast de groepsles nog twee keer per week zelfstandig met een op maat gemaakt schema dat bestond uit de combinatie van krachttraining en cardio. Hij heeft zijn leefstijl drastisch aangepast, en niet zonder resultaat. Hij is maar liefst 14,8 kilo afgevallen!

Hij weet ook dat hij er nog niet is en zal zeker blijven trainen om zijn uiteindelijke doel te bereiken. “Ik voel me nu zoveel fitter en gezonder. Alles wat ik hier heb geleerd blijft ik toepassen voor de rest van mijn leven!”