Wandklimmen Breda

Ik hang 3 keer per week aan de klimwand in Breda

Als voorbereiding op de geplande zomervakantie voor 2018 (alpiene training) zijn wij (mijn vriendin en ik) ons in augustus 2017 gaan oriënteren op een locatie waar we konden leren klimmen. Zodoende kwamen we terecht bij Arendse Breda waar we in september lid zijn geworden.

De eerste maand waren we twee keer per week in de fitnesszaal te vinden, maar vanaf de eerste klimtrainingen in oktober hang ik drie keer per week aan de klimwand. Tijdens die eerste trainingen vond ik klimgradaties 4, en daarna 5A al lastig en spannend. Tijdens de laatste klimtraining werd ik door een man een 5B aangepraat. Linkerhand daar plaatsen, rechtervoet zo, nu op deze manier bewegen en je komt boven. Ook al kon ik er voor mijn gevoel nog geen snars van, toch was ik positief verrast dat een onbekende mij spontaan hielp!

Na het behalen van de Cursus Veilig Zekeren ben ik vervolgens bij de klimgroep van Outdoor Only aangehaakt die op dinsdag- en donderdagavond klimmen. Het elkaar helpen bleef doorgaan, en mijn enthousiasme voor het klimmen blijft groeien.

In januari heb ik daarop een cursus indoor voorklimmen gevolgd bij Giselle van Outdoor Only aan de klimwand van Arendse Breda. Nu het weer lekkerder weer wordt en het langer licht is buiten, kan ik hier extra van genieten omdat Arendse Breda ook een buitenwand heeft. Hier kun je heerlijk buiten klimmen. Volgend weekend gaan we met de klimgroep een lang weekend klimmen in Duitsland, ik kijk er naar uit!

Wat ik zo leuk vind aan het klimmen is dat het een mentaal en fysiek spel is, waarbij je begint met het kiezen welke route je wilt klimmen en vervolgens de route probeert te lezen om zo te bepalen wat voor bewegingen je moet maken. Daarna begin je met de route en ontdek je of je de route aankunt, of nog meer moet oefenen.

Bij Arendse help ik soms ook andere nieuwe klimmers door een route heen, zoals ik eerst ook geholpen ben. Ik ben bijna klaar voor de zomervakantie en blijf zeker klimmen!

Groeten, Erik

Kennismaken met wandklimmen?

Wanneer je in het bezit bent van een onbeperkt lidmaatschap, kun je bij Arendse health club Breda een gratis cursus volgen waarna je gebruik kunt maken van onze klimfaciliteiten. Wanneer je geen lid bent bij Arendse health club betaal je € 9,95 om vrij te klimmen. Wil je een plekje reserveren voor de Cursus Veilig Zekeren? Laat dan je gegevens achter via het contactformulier en meld je aan!

    Ben je lid bij ons?

    JaNee

    Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.