Tilburg in Beweging

“Ik mis het nu zelfs als ik niet kan sporten!”

Hoi, ik ben Daisy, 34 jaar en woon in Tilburg. Ik kwam in contact met Arendse health club door Facebook. Ik zag daar een advertentie voor de leefstijlcursus Nederland in Beweging en besloot mij aan te melden.

Door een zenuwbeschadiging was ik erg beperkt in het bewegen en dat begon mij in de weg te zitten. Hiervoor was ik ook nogal aangekomen door een depressie en medicatie. Mijn doelen waren dan ook: de zenuw sterker maken en afvallen. Maar het ging mij vooral om die zenuw sterker te maken.

Ik begon met 2 keer in de week te sporten en merkte dat de zenuw geactiveerd werd. Eerst verergerde dit mijn klachten van de zenuw. Toch moest ik volhouden van mezelf en de mensen van Arendse health club stonden voor mij klaar als ik dat nodig had.

Elke maandag komen we samen om de week te bespreken en gaan we daarna samen sporten in groepsverband. Ik vond dit in het begin best eng omdat ik wist dat ik bepaalde oefeningen niet (goed) zou kunnen door die zenuw. Daar werd echter goed rekening mee gehouden en dan bedacht de coach een alternatieve oefening voor mij.

Langzaam breidde ik het sporten uit naar 3 of zelfs 4 keer per week. Ik merkte dat de belastbaarheid van de zenuw steeds meer vooruitging en dat motiveerde mij om door te gaan. Ik begon zelfs met het uitproberen van groepslessen. En ook daar werd niet moeilijk gedaan als ik een oefening niet kon, er werd zo een alternatief voor mij bedacht.

Het mooie van dit programma is dat ik hier een geweldig sportmaatje heb leren kennen. Vanaf het begin is er een klik en motiveren we elkaar. Door samen af te spreken wordt het sporten leuker en gezelliger. Ik merkte ook dat ik hierdoor vaker zin had om te gaan sporten.

Ik ben nu 11 weken bezig en merk enorm veel verschil. Ik beweeg soepeler en beter, heb meer energie, slaap weer beter, voel me fitter, zit lekkerder in mijn vel, mijn kleren zitten losser en de belastbaarheid van de zenuw is enorm vooruit gegaan. Ik mis het zelfs als ik een keer niet kan sporten.

Wat ik ook heel fijn vind is dat er een diëtiste met je mee kijkt, je een vaste beweegcoach hebt en fysiotherapeut tot je beschikking hebt. De medewerkers van Arendse health club zijn heel vriendelijk en behulpzaam, wat dit tot een fijne sportschool maakt.

Na dit traject ben ik ook zeker van plan om hier te blijven sporten want ik sport hier met heel veel plezier!

Zelf meedoen met Nederland in Beweging

Nederland in Beweging is een speciaal beweegprogramma voor mensen met een BMI hoger dan 30 en/of Diabetes type 2. In 12 weken helpen we jou naar een structureel gezondere leefstijl voor slechts € 9,95 per 4 weken. Ben je benieuwd of je hiervoor in aanmerking komt? Laat dan je gegevens achter via onderstaand contactformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om een kennismaking in te plannen.

    Kies hieronder je vestiging:

    Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.