“Ik was er klaar mee mezelf niet fit te voelen”

Het was december 2017, bijna het einde van het jaar. Het nieuwe jaar stond voor de deur en ik was vastbesloten om van 2018 mijn jaar te maken. Na vele pogingen om af te vallen, op wat voor manier dan ook, was het deze keer echt tijd om de spreekwoordelijke knop om te zetten.

Het was genoeg! Ik was er klaar mee om mezelf niet fit te voelen en die overtollige kilo’s mee te sjouwen. De advertentie op Facebook over Nederland in Beweging kwam dan ook op het juiste moment voorbij. Begin januari heb ik me ervoor ingeschreven en op 11 januari ben ik gestart. Na een intake bij de diëtiste en beweegcoach van Arendse begon ik vol goede moed en wilskracht aan deze leefstijlcursus.

Het programma is een mooie opstap naar een gezondere leefstijl. Al gauw gingen de eerste kilo’s eraf en begon ik mezelf al fitter en energieker te voelen. De begeleiding tijdens het programma vond ik goed. De diëtiste keek samen met mij naar mijn eetpatroon en waar nodig werd dit bijgesteld. Bij de beweegcoach werd het trainingsschema bijgesteld en aangepast. Dit ging allemaal heel gemoedelijk en zonder dwang, alles was in goed overleg.

Ik ging van nul keer per week, naar twee á drie keer per week sporten. Vooral de wekelijkse bijeenkomst met de medecursisten vond ik erg fijn, dit was precies de stok achter de deur die ik nodig had. Omdat ik wist dat ik me iedere donderdag moest ‘melden’, had ik geen excuus of uitvluchten meer. Er werd op me gerekend die avond!

Ik moet eerlijk zeggen dat ik er in het begin wel tegenop zag om telkens naar de sportschool te gaan, maar nu ga ik met veel plezier. Het groepsgevoel heb ik als zeer prettig en gezellig ervaren. Het uitwisselen van ervaringen en tips is echt een fijne bijkomstigheid. Iedereen is er met hetzelfde doel en je pept elkaar lekker op. Je bent een steun voor elkaar.

Inmiddels is voor mij het programma afgelopen. Ik moet op eigen houtje verder, maar ik ben gemotiveerder dan ooit! Tijdens het programma ben ik bijna 11 kilo afgevallen. Het begin is gemaakt en ik ben vastberaden om het nu door te zetten.

Tot slot wil ik nog kwijt dat het programma Nederland in Beweging echt een aanrader is voor iedereen die een stok achter de deur nodig heeft. Natuurlijk moet je het zelf doen, maar dit programma geeft je alle handvatten als opstap naar een gezond en fit leven.

Voor iedereen die in de toekomst gaat deelnemer aan dit programma: zet hem op, jullie kunnen het!

Groetjes, Tamara