In de ochtend sporten

In de ochtend sporten… wel of niet doen?

In de ochtend sporten… Het klinkt niet heel aantrekkelijk maar het is wel degelijk het overwegen waard. In deze blog leggen wij je precies uit waarom het loont om je wekker een uurtje eerder te zetten. Lees snel verder!

5 redenen om in de ochtend te sporten

1. Je work-out is effectiever ’s-Ochtends
Waarom? Je bent aan het begin van je dag en hebt nog niets van je dagelijkse energiedosis verbruikt. Dat betekent dat je jezelf tijdens die spinningles in de ochtend véél meer kunt geven, dan tijdens dat uurtje in de avond wanneer je eigenlijk al aan het eind van je energielevel zit.

2. Je maakt de rest van de dag gezondere keuzes in je voeding
Want waarom zou je dat uurtje zwoegen in de ochtendglorie daarna willen verpesten met een vette lunch? Omdat je de dag al gezond begonnen bent, heb je de neiging dat gevoel vast te houden. Dit betekent dat je sneller voor een voedzame smoothie of lichte salade zal kiezen.

3. Je moet en zal ontbijten
De belangrijkste maaltijd van de dag wordt nog altijd door veel mensen overgeslagen. Een ontbijtje zorgt er niet alleen voor dat je de rest van de dag productiever bent, maar ook dat je stofwisseling op gang komt. Dus zorg ervoor dat je honger kweekt in de ochtend, zodat je het ontbijt niet meer laat staan. In de ochtend sporten zonder ontbijt is geen aanrader.

4. Je slaapt beter als je ’s-Ochtends sport
Als je je in het zweet werkt tijdens een flinke work-out, komt er adrenaline vrij in je lichaam. Sport je ’s avonds, dan zul je merken dat je daarna veel energie hebt en het dus lastig is om kort na je training in slaap te vallen. Sport je in de ochtend, dan zijn de vrijgekomen stofjes uitgewerkt en verbruikt wanneer je in bed stapt. Hierdoor merk je dat je een betere nachtrust zal hebben.

5. Vrije avonden!
Spreekt voor zich, toch? Als je in de ochtend sport, heb je dat onderdeel van je dagbesteding er al op zitten. En dat betekent dat je na een lange werkdag dus lekker op de bank kunt neerploffen of wat vaker met die vriend of vriendin kunt afspreken die je al een tijd niet meer hebt gezien. De avond is van jou!

Zijn er nog meer voordelen van sporten in de ochtend?

Jazeker! Check dit rijtje eens:

• Het werkt ontspannend. Door je frisse, actieve geest begin je gegarandeerd meer gestructureerd aan je werkdag.
• Je doet nieuwe ideeën op. 60% van de sporters denkt tijdens het sporten wel eens aan werk of studie en doet daarbij nieuwe inzichten op.
• Je planning wordt beter. Je begint er namelijk al mee en je zult merken dat je de rest van de dag effectiever indeelt.

Smoesjes zoals ‘ik heb s-ochtends geen tijd omdat ik moet gaan werken’ gaan niet op. We zijn in het weekend namelijk ook gewoon vroeg geopend. Of je nu zelfstandig wilt trainen of een groepsles volgen, het kan allemaal in de ochtend. Welke vroege vogel gaan we zien bij ons op de club?

Gratis Club Tour Arendse