Dit is de stok achter de deur die ik nodig had

Hallo, mijn naam is Rick, ik ben 19 jaar en heb overgewicht. Begin oktober heb ik besloten dat ik hier een einde aan wil maken. Toen zag ik het programma Oosterhout in Beweging voorbij komen…

Tijdens dit programma word je 12 weken begeleid op het gebied van beweging en voeding. Ik dacht, dit is voor mij de stok achter de deur die ik nodig heb om af te vallen!

Ik heb me vervolgens ingeschreven en een intake gehad bij de diëtiste en een trainer. Zij hebben voor mij een voedingsschema en trainingsschema gemaakt, en toen kon ik aan de slag.

Naast het individueel trainen is er iedere dinsdagavond of zaterdagmiddag een speciale groepsles. Voordat ik hieraan begon wist ik echt niet wat ik kon verwachten. Nu zijn we inmiddels 8 weken verder en kijk ik uit naar de groepslessen, het verloopt me prima! Ze zijn lekker afwisselend en we doen voornamelijk circuittraining. Daarin behandelen we verschillende onderdelen en komen vrijwel alle spiergroepen aan bod. Het is niet alleen gericht op kracht en functioneel trainen, ook cardiotraining komt uitgebreid aan bod.

Nu komen er nog 4 groepslessen aan en dan zit het programma er alweer op… In de voorafgaande 8 weken ben ik maar liefst 10 kilo afgevallen en dat motiveert me enorm om ook na deze periode door te gaan met sporten. Dit programma was voor mij hét opstapje dat ik nodig had om vervolgens zelf door te zetten. Na deze periode ben ik ervan overtuigd dat dit me gaat lukken!

Groeten, Rick

In januari meedoen met Nederland in Beweging?
In januari starten we weer met een nieuwe lichting Nederland in Beweging. Deze 12-weekse cursus is bedoeld voor mensen met ernstig overgewicht en/of diabetes. Voor maar € 9,95 per 4 weken helpen we je naar een structureel gezondere leefstijl. Wil je hieraan meedoen?

Meld jezelf dan hier aan >>