Sporten Oosterhout Peter

Je bent nooit te oud om te beginnen met sporten!

Toen mij een tijdje geleden werd gevraagd om wat te vertellen over mijn tijd bij Arendse health club, heb ik hier niet lang over na hoeven denken. Natuurlijk doe ik dit graag! Op 1 april 2019 ben ik hier gestart met sporten. Mijn vrienden dachten dat ik een grapje maakte, maar niets was minder waar…

Laat ik beginnen met mezelf voor te stellen. Mijn naam is Peter Veeke, ik ben 69 jaar, getrouwd en woonachtig in Oosterhout. Vanaf de eerste keer dat ik bij Arendse Oosterhout binnen stapte, stond ik te kijken van de diversiteit van deze health club. Je hebt de keuze uit fitness, functional training, wellness, squash en diverse groepslessen. Sinds vorige zomer is hier ook het BIOCIRCUIT aan toegevoegd.

Toen ik ben begonnen met sporten, ben ik gestart op het BIOCIRCUIT. Bij het doorlopen van dit circuit worden binnen een half uur al je spiergroepen op een verantwoorde en gecontroleerde manier onder handen genomen. Op het circuit staan 8 toestellen die je twee maal tegenkomt tijdens je ‘rondje’. Het unieke aan dit circuit is dat je tijdens de intake training alle toestellen eenmalig afstelt en middels de sleutel worden opgeslagen. Bij de volgende keer inloggen worden alle toestellen automatisch afgesteld op jouw lengte en gewicht.

Ik doe het BIOCIRCUIT nu 3 keer per week en word hierbij altijd op kundige en enthousiaste wijze begeleid door de fitnesstrainers en fysiotherapeuten. Om de zoveel tijd wordt er geëvalueerd en passen we mijn trainingsschema aan als het nodig is.

Ik stond zelf versteld van de resultaten die ik in korte tijd heb bereikt. Mijn trainingen zijn dan ondertussen ook uitgebreid met andere bewegingsvormen naast het BIOCIRCUIT zoals fietsen, roeien en hardlopen op de loopband. Iedere keer ben ik weer anderhalf uur intensief aan het sporten. Het resultaat hiervan liegt er niet om… Zo ben ik in 2,5 maand 7 kilo afgevallen, is mijn vetpercentage flink gedaald en is mijn spiermassa toegenomen. Ik heb een heerlijk fit gevoel!

Ik kan iedereen aanraden om eens een kijkje te komen nemen en op verantwoorde manier te gaan werken aan een fit en gezond lichaam. Bij de eerste kennismaking zul je versteld staan van het enthousiasme en de kundigheid van de medewerkers.

Jarenlang heb ik geroepen dat fitness niets voor mij was, maar door een knieprobleem ben ik er ‘noodgedwongen’ mee in aanraking gekomen. Nu denk ik, was ik er jaren geleden maar mee begonnen. Ik had niet gedacht dat ik op mijn leeftijd nog ergens aan ‘verslaafd’ zou raken. Gelukkig is dit een verslaving die leidt tot fitter en gezonder oud worden. Arendse health club raad ik aan iedereen aan, van jong tot oud. Je bent namelijk nooit te oud om te beginnen met sporten!