Zwemles

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met zwemles!

Toen ik 4 was ben ik begonnen met het oefenen voor mijn A diploma, bij Arendse health club nota bene! Volgens mijn vader toen al een waterrat. Vervolgens heb ik met schoolzwemmen mijn B diploma gehaald en in 2017 alsnog mijn C diploma.

Bij mijn ouders thuis hebben wij een zwembad in de tuin, dus voor mij was water al een grote vriend van jongs af aan. Met warme dagen in de middagpauze op school en om half 4 nog een keer. Ik lag altijd in het zwembad!

Ik ben oprecht van mening dat het vroeg kennismaken met water een goede voorbereiding is op zwemlessen en het helpt om een kind minder angstig te laten zijn rondom water. En dit hoeft natuurlijk niet altijd in een groot zwembad! Kennismaken met water kan in bad, in de douche; zelfs in de gootsteen.

Zwemles Breda

Het interessante is; waar kinderen in hun jonge jaren al mee in aanraking zijn geweest, voelt al gelijk als minder eng. Waarom denken jullie anders waarom we zo jong al beginnen met zwemles? Motorisch gezien is het niet altijd even handig, maar emotioneel gezien is het de beste tijd om te beginnen!

Niemand is tenslotte zo leergierig als kleuters, toch? Kleuters zitten op een leeftijd waar alles nog kan en waar ze alles nog willen. Ze hebben energie voor 10 en willen van nature veel leren en vooral veel bezig zijn met het ontdekken van zichzelf en de wereld.

Uiteindelijk is het ABC diploma de basis en leer je het alleen door het te blijven doen, en dat laatste is dus juist een dingetje. Zeg, ouders, waarom zwemmen jullie in de winter eigenlijk niet gewoon door na het behalen van ABC? Eigenlijk zou je voor de grap eens twee zomerfilmpjes in het zwembad naast elkaar moeten leggen, eentje aan het begin van de zomer en eentje aan het einde. Zie je het verschil? Zie je wat er gebeurt na een dik half jaar niet zwemmen?

Groetjes, Noortje (zwemdocente bij Arendse Breda)

Starten met zwemles?

Heb jij een kleuter die niet kan wachten om te starten met zwemles, of juist een kindje met watervrees die het al jaren uitstelt? Kom dan eens kennismaken met zwemles bij Arendse health club. Wij hebben alle professionals onder één dak die ervoor zorgen dat praktisch ieder kind een zwemdiploma kan halen. Probeer het nu zelf en kom gratis proefzwemmen!

    Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.