Levi over het Junior Lifestyle Program

Mijn naam is Levi Siemerink uit Breda, en sinds een aantal weken doe ik mee aan het Junior Lifestyle Program. Ik ben hiermee begonnen omdat het sporten me erg leuk leek en omdat mama en ik het soms wat moeilijk vinden om een goede balans te vinden in mijn eten.

Naast het drie keer in de week sporten ben ik inmiddels een paar keer bij de diëtiste geweest. Die denkt en kijkt met ons mee naar mijn eetpatroon, en wat bleek nu; de ene keer eet ik te weinig en de andere keer weer teveel waardoor er geen goede balans is!

Dit komt mede omdat ik niet zoveel dingen lekker vind. Wat dacht je van groenten? Gadver! Maar volgens de diëtiste wel heel belangrijk om een grote, sterke vent te worden. Fruit vind ik wel lekker maar daar eet ik dan vaak weer net iets te weinig van.

Het advies van de diëtist is dan ook: tweemaal per dag een stuk fruit en leren om eens wat vaker groenten te eten. Bij deze groenten moet ik wat aardappels, rijst of pasta en een stukje vlees of vis eten. Want ook dat eet ik niet of te weinig… Ik vind het best moeilijk hoor, maar ik ga enorm mijn best doen! Om het allemaal wat leuker te maken heeft de diëtist als opdracht meegegeven om van elke hap groenten die ik heb gegeten een tekening te maken. Dat ga ik dus vanaf nu ook doen.

O ja, nog even dit… meneer Matthieu, John en Jermaine geven superleuke sportlessen! Elke keer heb ik weer zin om te gaan sporten en ga ik superenthousiast weer met mama naar huis.

De volgende keer laat ik jullie weten hoe het gaat met mijn tekeningen!

Groetjes van Levi en Sandra (moeder van Levi)