Leefstijlcursus Nederland in Beweging

“Ik liep al jaren achter de feiten aan”

Na een doktersbezoek – waarin de beste man vertelt dat er sprake is van flink overgewicht , diabetes en een te hoge bloeddruk – zit ik in de auto voor me uit te staren. Een stemmetje in mijn hoofd zegt me: dit moeten we anders gaan doen, dit kan zo echt niet meer!

Laat ik vooral eerlijk zijn, dit is natuurlijk niet iets nieuws voor mij. Ik loop al jaren rond met teveel kilo’s aan mijn lijf. En van een paar stappen achter mijn kinderen aan hollen was ik al buiten adem.

Jaren loop ik al achter de feiten aan. Als mantelzorger, overblijfmoeder, luizenmoeder, vrijwilliger bij de speeltuin van het dorp en moeder van twee kinderen, heb ik altijd wel iets te doen. Behalve eigenlijk het meest belangrijke; tijd voor mezelf!

Diezelfde avond zit ik nog op de bank en scroll een beetje door Facebook heen. En ja hoor daar zie ik het staan: Arendse health club. Zonder er al te lang bij stil te staan schrijf ik me in voor de leefstijlcursus Nederland in Beweging. Niet lang daarna word ik opgebeld en uitgenodigd voor een intakegesprek. De afspraak was zo gemaakt, nu de rest nog. Het was inmiddels al 2018… een goede nieuwe start dacht ik zo.

Na de intake ben ik toch wel geschrokken van de drie cijfers die op te weegschaal te zien zijn. Dan hoor ik dat stemmetje weer in mijn achterhoofd: dit kan zo niet meer, dit moet anders…

De eerste gesprekken met de diëtiste en de beweegcoach gaan voor een groot deel langs me heen. Ik merk dat ik me toch meer schaam dan ik had verwacht. Minder praten en laten we het gewoon doen, is het enige waar ik aan kan denken.

Nou daar gaan we, met een flesje water, handdoek, nieuwe sportschoenen (want die had ik natuurlijk niet) en een hoop goede moed vertrek richting sportschool. Godzijdank tref ik daar iemand die me op mijn gemak stelt, en die me niet naar aankijkt. Aan de slag dus!

Ik moet wel zeggen dat de eerste keren sporten flink afzien waren. Mijn conditie is nul, en als je dan cardio- en krachttraining gaat doen, valt dat toch even tegen. Maar de aanhouder wint! Waar ik in de eerste week op de loopband al na 3 minuten uitgeput was, sta ik nu een maand later nog lekker door te stappen na 20 minuten.

Soms valt het me wel allemaal best zwaar en dan denk ik, dan maar dik door het leven. Maar als ik dan weer een afspraak heb bij de diëtiste en zie dat er weer ruim 2 kilo af is, dan motiveert me dat weer enorm om door te gaan. Dat geeft me echt een boost om alles te geven!

De ene keer ben ik iets gemotiveerder dan de andere keer. Maar na iedere training bij Arendse ben ik weer blij dat ik ben geweest, dan zit ik vrolijk zingend in de auto naar huis. Dat is mijn momentje van overwinning!

Ik weet dat ik er nog lang niet ben, maar mijn mindset is aan het veranderen en dat is voor mij het belangrijkste van alles. Op naar de twee getallen op de weegschaal, in plaats van drie!

Groetjes,
Hayat (deelnemer Nederland in Beweging)

Meedoen met Nederland in Beweging?

In april starten we weer met een nieuwe lichting Nederland in Beweging. Deze leefstijlcursus is gericht op mensen met ernstig overgewicht en/of diabetes. In 12 weken helpen we jou naar een structureel gezonde leefstijl, en dat maar voor € 9,95 per 4 weken!

Meld je hier aan:

Kies hieronder je vestiging: