Weleens gehoord van Dry Needling? Lisa legt het uit!

Weleens gehoord van Dry Needling? Lisa legt het je uit

Fysiotherapeut

Elke keer die terugkerende tenniselleboog? Of die achillespees die maar blijft vervelen tijdens het hardlopen? Misschien is Dry Needling wel de oplossing voor je problemen. In dit artikel vertelt onze specialist Lisa over deze innovatieve vorm van fysiotherapie.

Spier- en aanhechtings (pees) problemen komen veel voor in armen of benen en worden vaak veroorzaakt door triggerpoints. Onderstaande video geeft je een duidelijk beeld van wat triggerpoints precies zijn:

Triggerpoints zijn de bron van pijn
Triggerpoints veroorzaken o.a. hoofdpijn, pijn in nek en kaak, pijn in de onderrug, tennisarmen en carpaal tunnel syndromen (pijn in de pols). Ze zijn de bron van de pijn in gewrichten, zoals de schouder, pols, heup, knie en enkel. Vaak wordt dit aangezien voor artritis, tendinitis, bursitis, en letsel aan de gewrichtsbanden. Zelfs reuma kan zijn oorsprong hebben in triggerpoints.

Gelukkig komen de symptomen die door triggerpoints worden veroorzaakt voor in voorspelbare patronen. Als je weet waar je zoeken moet, zijn triggerpoints gemakkelijk te vinden en uit te schakelen. Dry Needling kan hierbij helpen.

Triggerpoints bestrijden met Dry Needling
Bij Dry Needling is de behandeling gericht op het uitschakelen en ontspannen van triggerpoints. Door gericht met een naaldje aan te prikken worden triggerpoints in de spieren ontspannen. Bij langdurige klachten zal Lisa vaak meerdere spieren behandelen in je arm of been en gebruikt daarbij een droge acupunctuurnaald. Bij Dry Needling komt er dus ook geen vloeistof in je spier wat een voordeel is ten opzichte van accupunctuur.

Dry Needling

Naast Dry Needling gebruikt Lisa nog vele andere technieken om triggerpoints of spierklachten te behandelen. Vaak wordt dit in de behandeling gecombineerd.

Dry Needling iets voor jou?
Ben je benieuwd of Dry Needling de oplossing voor je klachten is? Maak dan hier eens een afspraak met Lisa bij Fysiomore Raamsdonksveer. Zij helpt je graag verder!