Nederland in Beweging

Oud Nederland in Beweging deelnemer Joyce is al bijna 30 kilo afgevallen

Joyce is in januari 2019 lid geworden van Arendse health club Tilburg. Ze is toen begonnen met het programma Nederland in Beweging. Dit is een toegankelijk programma om je leefstijl te veranderen. Je wordt hierin begeleid door een sportcoach, een diëtist en zo nodig door een fysiotherapeut.

Joyce leerde het programma kennen via Facebook. Doordat de vestiging niet ver van haar woning ligt en de betaalbaarheid van het programma, besloot ze zich in te schrijven. Toen ze eenmaal was begonnen, merkte ze dat ze al meteen een klik had met de beweegcoach. En het was een fijn gevoel dat ze het niet alleen hoefde te doen en dat de andere deelnemers in hetzelfde schuitje zaten en hetzelfde doel hadden, namelijk afvallen.

“Het is prettig als je je aan elkaar kan meten en ophalen.” Hierdoor bleef Joyce gemotiveerd. “Het was fijn dat we een leerboek kregen, dat we wekelijks samenkwamen waarin we de week doornamen en nieuwe informatie kregen waar we weer mee aan de slag konden. Daarnaast heb ik ook veel geleerd van de begeleiding diëtiste.”

“De diëtiste heeft me handvatten gegeven om gezondere keuzes te maken. Ik kreeg gezondere alternatieven voor eten dat minder gezond is. Daarnaast ben ik veel bewuster geworden van wat ik eet. Ik kan echt nog wel genieten van eten. Als ik in een restaurant ben en ik vind dat het toetje een tien waard is, dan neem ik het, anders niet.”

Tijdens Nederland in Beweging zijn de kilo’s eraf gevlogen. Mede hierdoor heeft Joyce doorgezet en sport ze nog steeds bij Arendse Tilburg. Ik zie haar vrolijke gezicht nog goed voor me toen ze een grote mijlpaal had behaald. En met die winst was er weer genoeg motivatie om door te gaan.

Ze is al bijna 30 kilo afgevallen en daarmee heeft ze haar doel voor 2019 bijna behaald. Nog even doorzetten! En dat doet ze goed, want we zien haar vaak in de sportschool.

“Ik ben op het moment aan het kijken wat goed bij mij past en hoe het sporten uitdagend voor me blijft. Hierdoor leer ik ook steeds weer andere mensen kennen en dat is erg prettig.”

Meedoen met Nederland in Beweging?

Wil je zelf meedoen met Nederland in Beweging? Dat kan! In januari 2020 start weer een nieuwe lichting. Meld jezelf nu aan via onderstaand contactformulier en gooi je leefstijl om.

    Kies hieronder je vestiging:

    Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.