pesto kip recept

Arendse Health Food: Pasta pesto met kip, spinazie en tomaatjes

Rubriek Arendse Health Food

Pasta pesto is een klassieker. Maak deze kruidige kip in de oven, die extra mals blijft dankzij de braadzak. Zo’n zak is makkelijk omdat je hierdoor geen extra tijd kwijt bent aan het marineren van de kip. Met verse spinazie en tomaatjes zet je een heerlijke maaltijd op tafel.

Wat heb je nodig?

Recept is voor 3 personen.

 • 500 gram kipfilet
 • 1 Maggie Braadstomen Knoflook
 • 2 el pesto
 • 600 gram verse spinazie
 • 240 gram spaghetti
 • 400 gram cherrytomaten

Zo maak je het klaar

Verwarm de oven voor op 200°C. Marineer de kipfilets met de Maggi Braadstomen Knoflook kruidenmix en 2 el pesto. Haal de braadzak uit de verpakking Maggi Braadstomen Knoflook. Ontvouw de zak en verwijder het stickertje.

Leg de gemarineerde kipfilets in de braadzak en sluit de zak met het bijgeleverde clipje.

Leg de braadzak in een ovenschaal en plaats deze op het onderste rooster in het midden van de oven gedurende 35 à 40 minuten. Bereid ondertussen de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Giet de spaghetti af en laat de pasta even uitstomen.

Verhit wat olie in een pan en bak de helft van de verse spinazie. Roer regelmatig.

Haal de ovenschaal uit de oven en maak de braadzak open. Wees hierbij voorzichtig, bij het openen kan er hete lucht uit de braadzak komen. Haal de kip uit de braadzak en snijd in plakken. Meng het braadvocht door de pasta voor extra smaak. Halveer de cherrytomaatjes en schep de helft hiervan door de pasta.

Maak van de overige spinazie en cherrytomaatjes een salade. Serveer de spaghetti met de plakjes kip, spinazie en de salade.

Diëtetiek

Wil jij jouw leefstijl graag veranderen? Onze diëtisten kunnen je hierbij helpen! De begeleiding hiervan vraagt niet alleen om advies op het gebied van voeding en bewegen, maar vooral om leefstijlbegeleiding.

  Ben je lid bij ons?

  JaNee

  Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

  Tags