
Arendse Health Food: Quinoa met rode biet
Rubriek Arendse Health Food
Deze week in de rubriek Arendse Health Food: quinoa met rode biet! Een lekkere en goed gevulde maaltijdsalade op basis van quinoa met geroosterde zoete aardappel, geitenkaas en noten. Kortom: een mooi kleurrijk en gezond gerecht op je bord.
Wat heb je nodig?
Recept is voor 2 personen.
- 250 gram rode biet (gekookt)
- 150 gram quinoa
- 1 appel
- 1 handje walnoten
- 50 gram geitenkaas
- rucola
- 250 gram zoete aardappel
Dressing
- 1 el honing
- 3 el sinaasappelsap
- 1 tl gedroogde tijm
- Peper en zout
- Scheutje olijfolie
Zo maak je het klaar
1. Verwarm de oven voor op 200° graden.
2. Schil optioneel de zoete aardappel(s) en snijd ze in blokjes. Mengt met een eetlepel olie en breng op smaak met een beetje peper en zout. Verdeel over een bakplaat en rooster ze in ca. 15 tot 20 minuten gaar.
3. Kook ondertussen ook de quinoa gaar.
4. Snijd de gekookte bieten in blokjes en snijd de appel in dunne partjes.
5. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Giet de quinoa af en voeg de dressing toe.
6. Schep ook de zoete aardappel, rode biet, rucola, walnoten, appel en geitenkaas er voorzichtig door. Serveer lauwwarm of koud.
Eet smakelijk!