
Arendse Health Food: Rode linzensoep met gepofte rijst
Rubriek Arendse Health Food
Rode linzen zijn misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een heerlijke maaltijdsoep, toch komen deze peulvruchten hierin prima naar tot hun recht. Wij combineren de rode linzensoep met tomatenblokjes, wortel en een topping van pittige gepofte rijst; een ontzettend lekkere soep die er ook nog eens fantastisch uitziet.
Wat heb je nodig?
Recept is voor 4 personen.
- 4 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 rode peper, fijngesneden
- 1 1/2 tl komijnpoeder
- 2 tl kurkuma
- 200 gram rode linzen, gewassen
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 150 gram wortels, in schijfjes
- 2 aardappelen, geschild en in blokjes
- 1 l groentebouillon
- Peper en Zout
- 50 gram gepofte rijst
- 1/2 tl cayennepeper
- 10 gram munt
- 100 ml kokosmelk
Zo maak je het klaar
Verhit de helft van de olijfolie in een diepe pan en fruit hierin de ui, de helft van de knoflook en de helft van de rode peper, komijn en kurkuma 2 minuten.
Voeg de linzen, tomatenblokjes, wortel, aardappel en groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep met het deksel op de pan 25-30 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Verhit vervolgens op middelhoog vuur met de rest van de olijfolie en fruit hierin zachtjes de rest van de knoflook en rode peper, komijn, cayennepeper en kurkuma 2 minuten.
Voeg de gepofte rijst toe en schep 3 minuten om, zodat de rijst even meebakt en goed gemixt is met het specerijenmengsel.
Garneer de soep met de gepofte rijst, verse munt en de kokosmelk.
Eet smakelijk!