sla wraps

Arendse Health Food: sla wraps met zoete aardappel!

Rubriek Arendse Health Food

Deze week in Arendse Health Food: sla wraps met zoete aardappel! Heerlijk kruidige gevulde blaadjes sla met een mengsel van gehakt, zoete aardappel en maïs. Dit hoofdgerecht voor vier personen is lekker licht en erg smaakvol!

Wat heb je nodig?
Recept is voor 4 personen.

  • 2 kropjes mini sla
  • 500 gram zoete aardappel
  • 2 el tacokruiden
  • 1 el olie
  • 1 rode ui
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 180 gram gehakt
  • 125 ml zure room
  • 140 gram maïs
  • 125 gram champignons
  • Peper en zout
  • 1 limoen

Zo maak je het klaar

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Doe ze in een kom en meng de olie en tacokruiden erdoor. Verdeel ze vervolgens op een bakplaat met bakpapier. Bak ze ca. 20 minuten in de oven tot ze beetgaar zijn.
3. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en hak de ui fijn. Fruit deze in een pan met een beetje olie.
4. Voeg het gehakt en de champignons toe en bak even mee. Doe de tomatenblokjes erbij en roer door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
5. Laat de maïs uitlekken en roer ook door het mengsel.
6. Haal de zoete aardappels uit de oven en schep voorzichtig door de saus.
7. Haal de blaadjes sla van de krop en leg op een bord. Vul ze met het Mexicaanse mengsel met zoete aardappel en gehakt. Schep er hoopjes zure room op en besprenkel met het sap van de limoen.

Eet smakelijk!

Diëtetiek

Wil jij jouw leefstijl graag veranderen? Onze diëtisten kunnen je hierbij helpen! De begeleiding hiervan vraagt niet alleen om advies op het gebied van voeding en bewegen, maar vooral om leefstijlbegeleiding.

    Ben je lid bij ons?

    JaNee

    Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

    Tags