Iedereen moet kunnen sporten

Wij vinden het belangrijk dat iedereen, ongeacht leeftijd, afkomst, financiële afkomst of beperking kan sporten. Echter, dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom is het goed om te weten dat er instellingen zijn die het gemakkelijker maken voor speciale doelgroepen om te sporten. Wie weet kom jij wel in aanmerkingen voor een van onderstaande regelingen.

Let op: kijk altijd eerst op de website van de betreffende instelling. Het is meestal niet mogelijk om zonder officiële toestemming van de betreffende instelling in te schrijven onder de voorwaarden. Zorg dus dat je goed op de hoogte bent van de procedure.

Jeugdsportfonds (jeugd)

Deelnemen aan sportactiviteiten is leuk, het zorgt voor sociale contacten en het is goed voor lichaam en geest. Het Jeugdsportfonds zet zich in voor kinderen (4 – 18 jaar) waarvan de ouders/verzorgers de contributie van een sportvereniging niet kunnen betalen.

Hoe werkt het Jeugdsportfonds?
– Via een intermediair komt de aanvraag binnen bij het fonds.
– Een aanvraag wordt ingediend als men denkt dat een kind vanwege zijn financiële thuissituatie niet kan deelnemen aan een sportieve activiteit.
– Als een aanvraag wordt goedgekeurd maakt het fonds de contributie rechtstreeks over aan Arendse health club. Dan kan er gestart worden met sporten.

Het Jeugdsportfonds is actief in de gemeenten Breda en Tilburg.

Meer informatie: www.jeugdsportfonds.nl

Stichting leergeld (jeugd)

Leergeld richt zich op het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen, door deze kinderen weer mee te laten doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Hoe werkt het:
– Je doet een aanvraag via de website van de stichting.
– Een intermediair maakt een afspraak om de situatie te beoordelen.
– Als een aanvraag wordt goedgekeurd maakt het fonds de contributie rechtstreeks over aan Arendse health club. Dan kan er gestart worden met sporten.

Stichting Leergeld is actief in de gemeenten: Drimmelen, Oosterhout, Geertruidenberg, Dongen en regio Bommelerwaard.

Meer informatie: www.leergeld.nl

BredaPas (Breda) (volwassenen)

De gratis BredaPas is een inkomensafhankelijke kortingspas. Met deze pas krijgt je als volwassene 50% korting op een abonnement naar keuze. Je dient hiervoor wel te beschikken over een geldige BredaPas welke je via de website van Gemeente Breda kunt aanvragen (als je voldoet aan de voorwaarden die je daar kunt lezen).

Met een geldige pas schrijf je aan de balie in voor een abonnement naar keuze (geen jeugdabonnementen). Het bedrag wordt daarna 4 wekelijks afgeschreven.

Meer informatie: www.breda.nl (zoeken op BredaPas).
Deze regeling is alleen in Gemeente Breda beschikbaar.

Meedoenregeling (Tilburg) (volwassenen)

Tilburgers kunnen meedoen aan leuke, leerzame of gezonde activiteiten. Ook als je minder te besteden hebt. Heb je een minimuminkomen dan is er de Meedoenregeling. Jij en je gezinsleden kunnen daarmee een keus maken uit diverse activiteiten. Het aanbod is groot, met meer dan 1200 activiteiten zit er voor iedereen wat tussen. De voorwaarden kun je op de website van Meedoen Tilburg lezen.

Hoe werkt het:
– Je dient een aanvraag in via de website: www.meedoentilburg.nl
– Na goedkeuring kun je je budget inzien via DigID. Je kunt je inschrijven voor een activiteit naar keuze.

Deze regeling is alleen in Gemeente Tilburg beschikbaar.

Vragen?

Ben je lid bij ons?

JaNee

Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.