Met deze tips blijf je fit op vakantie

Het is vakantie! Tijd om te ontspannen en even helemaal nergens aan te denken. Toch houd ik er op vakantie ook wel van om af en toe actief bezig te zijn en iets aan sport te doen. Iedere dag op het strand of voor de caravan zitten begint tenslotte ook te vervelen. Hoe zit het eigenlijk met jou? Ben jij ook een type dat graag iets aan sport doet op vakantie maar ontbreekt het je soms aan inspiratie? Lees dan snel mijn tips zodat je ook op vakantie lekker bezig blijft!

Pak de fiets
Sla de taxi of openbaar vervoer eens een keer over en pak de fiets. Fietsen op vakantie is een leuke én gezonde manier om je vakantiebestemming te ontdekken. Je bent mobiel, kunt gaan waar en wanneer je wilt en ziet een hoop van de omgeving. Daarnaast is het een goede manier om al dat extra eten eens goed te verbranden. Zelf ben ik net terug uit de Ardennen waar ik regelmatig de mountainbike heb gepakt om de omgeving te verkennen.

Neem de trap
Zit je op de 6e verdieping van een hotel ergens in Spanje, neem dan toch de trap in plaats van de lift. Hoe verleidelijk het ook is om met de lift te gaan, met traplopen kun je veel calorieën verbranden. Nu hoor ik je denken, dat kunnen nooit veel calorieën zijn als je een keer de trap pakt… Maar als je twee weken in een hotel verblijft zijn tikt dat toch stiekem best aan.

Voorbeeld: Met traplopen verbrand je per minuut 0,13 x je lichaamsgewicht. Weeg je 70 kilo? Dan verbrand je iedere minuut dus 0,13 x 70 = 9,1 calorieën. Het aantal calorieën per traptrede hangt dus wel van je gewicht af, maar je kunt met een half uurtje traplopen per dag al 273 calorieën verbranden.

Maak gebruik van je omgeving
Ben je op vakantie aan de kust te vinden? Ga dan hardlopen door de branding of neem surflessen. Ben je op vakantie in een stad of in de bergen? Neem dan je hardloopschoenen mee en ga de omgeving verkennen. Zijn er mooie fietsroutes in de buurt, huur dan een fiets of ga een dagje mountainbiken.

Zoals ik net al zei ben ik net terug van mijn vakantie uit de Ardennen. Daar hou ik ervan om samen met mijn vrouw de hond uit te laten en zo de omgeving te verkennen. Vaak kijk ik dan van te voren op Google Maps hoe de omgeving eruit ziet en waar de mooie routes liggen.

Probeer iets nieuws
Ben je een echte krachtsporter en altijd aan het ijzersmijten in de fitness? Laat dan op vakantie de gewichten eens te laten liggen en probeer iets nieuws. Ga bijvoorbeeld surfen, zeilen, abseilen, kitesurfen of raften. Altijd leuk om eens buiten je comfort zone te stappen en wie weet heb je wel een nieuwe verslaving te pakken!

Train als een local
Verdiep jezelf in de cultuur van het land waar je op vakantie gaat en ontdek welke sporten en activiteiten daarbij horen. Zo kun je in Spanje je dans skills verbeteren door salsalessen te nemen of Tai Chi leren in China. Ik kwam op deze tip via een collega van mij, John. Hij is momenteel op vakantie in Thailand en gaat daar trainen met lokale Muy Thai boksers.

Onder CrossFitters is dit trouwens ook erg populair. We zien veel leden van onze CrossFit box op vakantie een drop-in doen bij andere boxen in het buitenland. De sport is dan wel hetzelfde, maar je maakt weer kennis met nieuwe mensen, trainers en trainingsmethodes.

Bereid je goed voor
Als je tijdens je vakantie niet van je trainingsschema wilt afwijken, zorg er dan voor dat je een hotel boekt met goede trainingsfaciliteiten. Kijk goed naar de foto’s op de website van het hotel of zoek naar foto’s van gasten op Zoover.nl. Op Zoover.nl vind je vaak veel meer foto’s dan alleen die van het hotel zelf. Zo kun je een beetje een inschatting maken van de trainingsruimte en bepalen of deze aan je wensen voldoet.

Kun je geen hotel vinden met trainingsruimte? Kijk dan of er een lokale fitnessclub in de buurt is. Vaak kun je hier gewoon per dag betalen zodat je ook op vakantie gewoon door kunt trainen.

Gebruik de Arendse App om fit te blijven
Ben je op vakantie en is er even geen sportschool in de buurt? Gebruik dan bovenstaande tips om ervoor te zorgen dat je toch fit blijft! Download hiervoor wel even de nieuwe Arendse App en houd je activiteiten buiten de club bij. Het mooie van de nieuwe app is dat je de training na afloop kunt beoordelen en de resultaten automatisch in je Mywellness omgeving worden opgeslagen. Zo kan ik na je vakantie checken of je zo actief bent geweest als je zegt ?.

Hulp nodig?
Heb je hulp nodig bij het installeren van de app of het koppelen van je Mywellness? Aarzel dan niet en stap op mij of een van mijn collega’s af. Wij helpen je graag verder.