Nederland in Beweging

Van overgewicht naar gezond gewicht in 12 weken

Hier ben ik weer: Barry uit Lage Zwaluwe. Een tijdje geleden heb ik al wat over mezelf verteld in een eerdere blog. Ik doe mee met Nederland in Beweging en aangezien de 12 weken van de cursus erop zitten, is dit een mooi moment om terug te blikken op deze periode.

Om te beginnen wil ik de groep bedanken voor alle leuke en gezellige groepslessen. Bedankt dus Jolanda, Wim, Hellen, Edwin en Ana! En Stefan uiteraard voor het goed begeleiden van iedere les.

Het resultaat voor beweging, en het stimuleren daarvan, mag er zijn. Ik ga nu drie keer per week sporten bij Arendse health club. Daarnaast mountainbike ik één of twee keer per week zo’n 30 kilometer, zonder te rusten tussendoor. Ook ga ik vanaf deze week weer squashen. Kortom: Nederland in Beweging heeft ervoor gezorgd dat ik weer lekker ben gaan bewegen!

Ik zit veel lekkerder in mijn vel en voel me hierdoor veel prettiger. Mijn energieniveau is een stuk hoger dan voorheen en ik slaap ook nog eens een stuk beter en rustiger. Ik word weer lekker uitgerust wakker.

Naast het bewegen heeft dit ook veel te maken met mijn voeding. Ik eet en drink zeker voldoende, maar alleen de juiste dingen. Ik wil dan ook Marjolein bedanken voor alle goede en praktische tips omtrent voeding en drinken.

Het resultaat
Toen ik startte met Nederland in Beweging woog ik meer dan 100kg. Nu 12 weken later zit ik op 88kg. Mijn vetpercentage is gedaald van 27% naar 18,5% en mijn buikomvang is van 112cm naar 94cm gegaan, dat is 18cm minder!

Dit alles resulteert in een BMI van 31 naar 27. Samengevat: van overgewicht naar gezond gewicht.

Ik ben erg tevreden en trots op mijn behaalde resultaten. Ik raad dan ook iedereen aan, ook mensen die twijfelen, om mee te doen met Nederland in Beweging. De begeleiding is erg goed en de lessen erg leuk!

Groeten, Barry